ANPC: O pompă de la o benzinărie din județul Argeș contoriza în gol combustibilul livrat

ANPC: O pompă de la o benzinărie din județul Argeș contoriza în gol combustibilul livrat
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) face verificări după ce un șofer a semnalat că, la o benzinărie din Argeș, o pompă de combustibil funcționa, deși rezervorul acesteia era gol. Reprezentanții firmei au confirmat situația, explicând că, deși inițial pompa s-a oprit, ulterior ea nu s-a blocat și a continuat să funcționeze. Aceștia au precizat că, ulterior, acel șofer a alimentat totuși, în mod real, fără să i mai ceară să plătească.

Urmărește-ne și pe Google News

ANPC a transmis că reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș au făcut un control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș, după ce un șofer a semnalat faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată preliminar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată preliminar

"Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și <<justificată>> cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere - ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze. La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată în comunicat.

Comisarii ANPC au extins controlul la produsele comercializate, în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-se abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare.

"Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație”, a mai precizat ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
benzina