Profitul Oil Terminal aproape s-a dublat în primul semestru

Profitul Oil Terminal aproape s-a dublat în primul semestru
scris 11 aug 2022

Operatorul de stat al terminalului petrolier din Portul Constanța, Oil Terminal, a terminat primul semestru al anului cu un profit net de 17,8 milioane lei, aproape dublu față de cel aferent perioadei similare din 2021 (9,7 milioane lei).

Cifra de afaceri netă a operatorului s-a majorat cu 38,8%, la 131,667 milioane lei.

Cantitățile încărcate, descărcate și depozitate de Oil Terminal au crescut cu 47%, la peste 4,4 milioane de tone.

Principalii clienți au rămas traderul elvețian Litasco al grupului rus Lukoil, OMV Petrom și Oscar Downstream, în această ordine, cu valori facturate fiecare de peste 23 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată preliminar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată preliminar

După cum a relatat Profit.ro, OIL Terminal a solicitat majorarea cu 17% a tarifelor de descărcare, încărcare și depozitare a țițeiului, benzinei, motorinei și biodieselului în Portul Constanța.

Precedenta majorare a tarifelor reglementate practicate de Oil Terminal datează din octombrie 2020, fiind la acel moment de circa 12%. Majorarea de atunci s-a numărat printre factorii creșterii cu peste 55% anul trecut a profitului net al companiei, la 5,75 milioane lei, în condițiile unei creșteri cu 10,8% a cifrei de afaceri, la 212,32 milioane lei. Aceasta s-a datorat și opririi din 2021, pentru câteva luni, a producției la rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, din cauza unui incendiu, ceea ce a dus la creșterea importurilor de produse petroliere.

Oil Terminal este controlat de stat prin Ministerul Energiei, cu aproape 60% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit oil terminal
importuri