ANUNȚ Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi anul acesta

ANUNȚ Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi anul acesta
scris 22 feb 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că în cursul acestui an va începe exploatarea gazului din Marea Neagră, el susținând că "prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră" va fi scoasă din perimetrul Aurora, de către compania Black Sea Oil & Gas. În ceea ce privește perimetrul Neptun Deep, unde sunt cele mai bogate zăcăminte de gaz, ministrul susține intrarea Romgaz în acest proiect, în locul americanilor de la ExxonMobil care vor să renunțe la exploatarea gazului din Marea Neagră.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

"Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult decât putem consuma noi. Dar avem răgaz, până în 2025 probabil, când ar putea să iasă prima moleculă din Neptun Deep... și aici aș face o paranteză: primul gaz românesc, prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi anul acesta. Va fi scoasă de către compania Black Sea Oil&Gas din alt perimetru, Aurora, în zona de nord a litoralului, și vom scoate primul gaz românesc. Este un perimetru mai mic decât Neptun Deep, dar va ieși primul gaz românesc din Marea Neagă, deci vom avea anul acesta primul gaz scos din Marea Neagră”, a declarat ministrul Energiei, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv, arată news.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Virgil Popescu a subliniat că susține preluarea de către Romgaz a drepturilor pe care le are ExxonMobil în proiectul Neptun Deep, în situația în care compania americană va ieși din proiect, așa cum și-a exprimat opțiunea.

"Se discută între companii, se va ajunge la o ofertă, se va ajunge la o negociere și eu sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea Romgaz ca și acționar, sau să dețină o parte de 50% din zăcământul Neptun Deep împreună cu compania (...) OMV-Petrom”, a adăugat ministrul.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

El a arătat că anul acesta va fi rediscutată legea care reglementează exploatarea offshore, precizând că își dorește nu doar o majoritate guvernamentală, ci o majoritate "mai largă” pe acest proiect, pe care l-a catalogat drept unul "major”.

"Eu cred că vom avea majoritate mai mare decât majoritatea guvernamentală la modificarea acestei legi offshore și o să vedeți cât de curând discuțiile în Parlament”, a adăugat Virgil Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
marea neagra