FOTO Nicușor Dan, pe șantier, anunță lucrări pe 5 tronsoane din sistemul de termoficare din Capitală

FOTO Nicușor Dan, pe șantier, anunță lucrări pe 5 tronsoane din sistemul de termoficare din Capitală Galerie foto

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 9 feb 2021

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță lucrări la cinci trosoane de distribuție a agentului termic care fac parte din sistemul de termoficare din București, suma prevăzută pentru proiect fiind de 300 de milioane de lei, din bugetul local.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

El a adăugat că obiectivul este ca respectivele cinci tronsoane să fie finalizate anul acesta pentru ca din primăvara anului viitor să poată începe lucrările la alte trosoane, de data aceasta finanțate cu bani europeni.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Edilul a mai spus că soluția pentru a ieși din blocajul financiar în care se află de 2 ani Primăria este de a pune datoriile în bugetul pe 2021, iar Guvernul să extindă limita de creditare.

Imagini pot fi văzute și în GALERIA FOTO (Inquam Photos / Octav Ganea)

„Începem azi un tronson de 13 kilometri, aici în zona Ferentari. Este unul din cele cinci tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. Anul acesta ne mai propunem să facem în zona Pantelimon 12 kilometri, în zona Colentina 9 kilometri, în zona Victoriei 11 kilometri și în zona Berceni 8 kilometri. În total 53 de kilometri. La ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deservește cartierele din jur Rahova, Ferentari, Sebastian, dar este foarte important pentru că este la confluența dintre zonele de influență de la două centrale – Progresul și Grozăvești. Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una dintre centrale în cartier. În momentul acesta nu e posibil. Vă mai aduc aminte că prin acele 320 de milioane, în momentul în care ELCEN va ieși din insolvență este foarte aproape și în felul acesta putem să accesăm bani europeni și pe ELCEN pentru centrale mai performante.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Cam asta este situația sistemului de termoficare în momentul de față. Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei care sunt prevăzuți a fi finanțați din bugetul local. După cum știți acești bani nu există în momentul de față. Urmează să avem bugetul național și apoi bugetul local și modalitatea prin care noi vrem să ieșim din acest blocaj financiar în care Primăria Capitalei este de 2 ani este să punem datoriile în bugetul pe 2021 și tot ce înseamnă investiție nouă, inclusiv aceasta, să fie finanțată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”, a afirmat marți Nicușor Dan.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Acesta a adăugat că obiectivul este ca cele 5 tronsoane să fie finalizate în 2021, scrie News.ro.

„Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem să începem din primăvara anului viitor, tronsoanele pe care le vedeți cu roșu care sunt pe bani europeni. (...) Rețeaua are 1.000 de kilometri, aproximativ. Noi vorbim astăzi de 53 de kilometri, asta înseamnă 5%, iar cele pe fonduri europene sunt 210 kilometri, deci 25%. Însă aceste zone sunt cele mai afectate. În momentul în care o să le avem făcute, calitatea serviciului va crește foarte mult”, a explicat Dan.

FOTO Cea mai îngustă casă din Londra, de 1,7 metri lățime, este de vânzare pentru mai mult de 1 milion de euro CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai îngustă casă din Londra, de 1,7 metri lățime, este de vânzare pentru mai mult de 1 milion de euro

Întrebat în ce măsură va fi afectat consumul zilnic și dacă vor fi întreruperi în livrarea agentului termic, din cauza acestor lucrări, și pentru cât timp, edilul general a răspuns: „După cum ați văzut, pe șantier aici s-au montat niște conducte mai subțiri care sunt provizorii, în termeni tehnici se denumesc provizorate, prin care serviciul este menținut în continuare astfel încât să nu se folosească conductele mari pe care se transportă agentul termic. Deci în principiu mai puțin niște întreruperi de câteva ore nu este cazul să se întâmple”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
sistem de termoficare