Aproape o treime din benzinăriile grupului British Petroleum din Marea Britanie au rămas fără carburanți

Aproape o treime din benzinăriile grupului British Petroleum din Marea Britanie au rămas fără carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2021

Aproape o treime din benzinăriile grupului British Petroleum din Marea Britanie au rămas fără carburanți duminică, din cauza panicii cumpărătorilor, chiar dacă guvernul a cerut automobiliștilor să se comporte nermal, insistând că nu există un deficit fundamental, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cozi lungi s-au format la benzinării pentru a treia zi consecutiv, unii șoferi așteptând ore în șir pentru a face plinul, după ce firmele petroliere au spus că lipsa șoferilor de camioane provoacă probleme pentru transporturile de carburanți de la rafinării, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Unii operatori au fost nevoiți să raționalizeze vânzările și alții să închidă benzinării.

”În condițiile cererii intense la care am asistat în ultimele două zile, estimăm că circa 30% din benzinăriile din această rețea nu au în prezent principalele tipuri de carburant. Lucrăm pentru a le reaproviziona cât mai rapid cu putință”, a anunțay BP, care dispune de 1.200 de benzinării în Marea Britanie, într-un comunicat.

Panica s-a produs în timp ce Marea Britanie trece prin mai multe crize: creșterea prețului gazelor naturale care obligă firmele energetică să își închidă afacerile, un deficit asociat de dioxid de carbon care pune în pericol producția de carne, și o lipsă a șoferilor de camioane care provoacă probleme retailerilor, care au unele rafturi goale.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Grupul anglo-olandez Shell a anunțat că a observat o creștere a cererii la benzinăriile sale britanice, începând de vineri, ceea ce a dus la epuizarea anumitor tipuri de carburanți.

”Reaprovizionăm rapid, de obicei în 24 de ore”, arată un comunicat al companiei.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a făcut apel la calm, afirmând că lipsurile sunt provocate de cumpărăturile determinate de panică și că situația se va rezolva până la urmă deoarece carburanții nu pot fi stocați.

Duminică, Guvernul a anunțat un plan de emitere a 5.000 de vize temporare pentru șoferi de camioane străini și alte 5.500 pentru lucrători în industria cărnii de pui.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat duminică de publicația Observer arată că 67% dintre alegători consideră că guvernul a gestionat prost criza. O proporție de 68% dintre britanici cred că Brexitul este parțial de vină.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
bp
marea britanie