iPhone 14 ar putea avea un design complet nou

iPhone 14 ar putea avea un design complet nou
scris 27 sep 2021

Deși în ultimii ani Apple a adus un update major de iPhone la fiecare trei ani, se pare că următorul model va rupe tradiția și va veni cu schimbări importante cu un an mai devreme.

În loc să fie “o clonă” a modelelor anterioare, așa cum dictează tradiția, iPhone 14 va veni anul viitor cu un design complet nou, susțin sursele anonime citate de Bloomberg.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Conform acestora, următorul model de iPhone va fi și primul din 2017, când a fost lansat iPhone X, care va avea ceea Bloomberg susține că va fi un design complet diferit de modelele care și-au bazat construcția pe principiile trasate de iPhone X în urmă cu 4 ani.

Fără să existe alte informații în acest sens, un design complet nou, cel mai probabil, înseamnă renunțarea la bretonul ultimelor patru versiuni de iPhone, de la iPhone X până la iPhone 13.

Coroborând cu alte informații, vehiculate anterior, bretonul ar urma să fie înlocuit cu o perforație care să găzduiască direct în ecran camera frontală și componentele care stau la baza sistemului Face ID.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Asta înseamnă că Apple va adopta designul folosit deja de mai mulți ani de unele dintre smartphone-urile cu Android, care au renunțat la breton când au realizat că pot perfora ecranul pentru a monta acolo camera frontală.

În cazul iPhone-ului, această trecere este mai dificilă decât la telefoanele cu Android, pentru că iPhone folosește sistemul Face ID, care nu există la niciun alt telefon de pe piață. Face ID este compus din mai multe componente, printre care un proiector și o cameră cu infraroșu, toate găzduite, până acum, de bretonul de deasupra ecranului.

O altă schimbare vehiculată pentru iPhone 14 este revenirea sistemului de autentificare cu amprenta, Touch ID, însă, de data aceasta, integrat și el în ecran. Revenirea lui Touch ID are legătură cu faptul că Face ID nu funcționează când utilizatorul poartă mască, fiind o alternativă la acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14
face id
touch id