Avertisment - China va depăși în curând Rusia și va deveni a două mare putere nucleară, după SUA

Avertisment - China va depăși în curând Rusia și va deveni a două mare putere nucleară, după SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2021

China va depăși în curând Rusia și va deveni a două mare putere nucleară, după SUA, a avertizat un reprezentant al armatei americane, responsabil cu supervizarea arsenalelor nucleare, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China a lansat recent primul său reactor nuclear produs local, Hualong One, o etapă semnificativă în dorința sa de a obține independența față de tehnologia occidentală.

Reactorul, care a fost conectat vineri la rețeaua electrică națională, poate produce circa 10 miliarde de KWh de electricitate în fiecare an și să reducă cu 8,16 milioane de tone emisiile de carbon, potrivit Corporației naționale chineze din domeniul nuclear (CNNC).

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

China sparge astfel "monopolul tehnologiei străine în domeniul nuclear", și-a exprimat satisfacția CNNC într-un comunicat.

Centralele nucleare chineze nu au furnizat decât 5% din necesarul de electricitate al țării în 2019, potrivit Administrației naționale a energiei, dar această proporție ar urma să crească în contextul obiectivului declarat al Chinei de a fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2060.

Reducerea dependenței de tehnologia occidentală în sectoarele strategice, precum cel nuclear, este un obiectiv central al strategiei chineze definite în planul "Made in China 2025".

viewscnt
Afla mai multe despre
china
reactor nuclear