Banca Mondială este acuzată că finanțează în secret construcția de termocentrale pe bază de cărbune în Asia

Banca Mondială este acuzată că finanțează în secret construcția de termocentrale pe bază de cărbune în Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2016

Banca Mondială finanțează în secret construcția de termocentrale pe bază de cărbune în Asia, în pofida angajamentelor de reducere a finanțării pentru sectorul cărbunelui, se arată într-un raport publicat luni de o organizație non-guvernamentală, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform Inclusive Development International, termocentrale pe bază de cărbune, care contribuie la modificarea climei și la decese premature, apar în mai multe țări din Asia, toate cu finanțarea oferită de o serie de intermediari care sunt sprijiniți de Banca Mondială. Aceasta deși, în 2013, Banca Mondială a promis că va pune capăt tuturor formelor de sprijin pentru construcția de termocentrale pe bază de cărbune, urmând a le sprijini doar în "cazuri rare", unde nu există alte alternative viabile.

Cu toate acestea, Inclusive Development International susține că, după această promisiune, un număr de 41 de proiecte în domeniul cărbunelui au primit finanțare de la bănci și fonduri de investiții sprijinite de International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să producă energie verde în Ilfov. Patronul \ CITEȘTE ȘI Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să producă energie verde în Ilfov. Patronul "își dă" salariu lunar de 35.000 euro

Purtătorul de cuvânt al IFC, Frederick Jones a precizat că instituția ia în serios acest raport.

Acesta a recunoscut că politica IFC nu împiedică clienții săi din domeniul fondurilor de equity să finanțeze termocentrale pe bază de cărbune, ceea ce înseamnă că, în mod indirect, IFC ar putea avea o expunere pe industria cărbunelui.

Publicarea acestui raport coincide cu debutul în această săptămână a reuniunilor anuale ale Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, ocazie cu care miniștrii de Finanțe din întreaga lume vor dezbate eforturile de reducere a sărăciei.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
termocentrala
secret
asia