Baraj inaugurat la Hunedoara după 36 de ani de la începerea lucrărilor

Baraj inaugurat la Hunedoara după 36 de ani de la începerea lucrărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat, la Hunedoara, că anul trecut și anul acesta, Guvernul a alocat 34 milioane de lei pentru finalizarea unei lucrări de construire a unui baraj care a început în urmă cu 36 de ani. Este vorba despre barajului Mihăileni, de pe râul Crișul Alb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aici ani de zile au fost încercări de finalizare a acestei lucrări. Anul trecut și anul acesta am alocat peste 34 milioane de lei pentru finalizarea barajului. Este o lucrare extrem de importantă pentru că protejează sute, mii de case și protejează localitățile din aval de inundații. Protejăm loalități, protejăm bunuri, case care de fiecare dată când erau acesteinundații, viituri, erau în pericol. Anul trecut am avut o situațiecând parțial am putut săfolosim aceatsă lucrare ca să protejăm casele din aval”, a declarat Tánczos Barna.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Ministrul Mediului a precizat că lucrările au durat 36 de ani, iar după recepționare mai sunt unele lucruri procedurale de terminat, scrie News.ro.

”După 36 de ani de la pornire, putem să spunem că acets baraj se recepționează.  După recepționare mai sunt lucrări procedurale de terminat. Avem de finalizat procesul de expropriere pentru a avea toată suprafața disponibilă pentrua inunda aceatsă vale parțial și de a folosi la capacitate maximă barajul, 10 milioane mc. Avem de finalizat lucrări pe devierea drumului național, trebuie să deviem linia de electricitate de are tensiune. Putem să spunem că am terminat o lucrare începută în anii 80”, a declarat Tánczos Barna.

Barajul și lacul de acumulare de la Mihăileni, aflat la aproximativ 15 kilometri de municipiul Brad, la limita județelor Hunedoara și Alba, se află în construcție din anul 1987, iar potrivit proiectului inițial, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în cinci ani. În anii '90, după ce a fost realizată circa 60 la sută din lucrare, lucrările au stagnat, iar acumularea Mihăileni a rămas în conservare. Lucrările au fost reluate în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
tánczos barna
baraj