Biden se pregătește să reducă sancțiunile impuse Venezuelei pentru a permite Chevron să reia pomparea

Biden se pregătește să reducă sancțiunile impuse Venezuelei pentru a permite Chevron să reia pomparea
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Administrația Biden se pregătește să reducă sancțiunile impuse Venezuelei pentru a permite Chevron să reia pomparea petrolului în această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SUA ar permite astfel exporturile de petrol din Venezuela către piața americană și cea europeană, conform WSJ.

Venezuela a anunțat anterior că este pregătită să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, denunțând criza energetică cauzată de sancțiunile "iraționale" impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

VIDEO PROFIT LIVE Cătălin Balog Bellu, fondator Ulpia: Am intrat pe piețele din Ungaria și Italia și, la finalul anului, vrem să ne extindem în Franța CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cătălin Balog Bellu, fondator Ulpia: Am intrat pe piețele din Ungaria și Italia și, la finalul anului, vrem să ne extindem în Franța

Guvernul și-a redresat industria petrolieră, a cărei producție atinsese minime istorice scăzute după ani de dezinteres în investiții și lipsă de întreținere.

În prezent, este de aproximativ 700.000 de barili pe zi, față de 2,3 milioane de barili pe zi în 2002.

Statele Unite au impus în 2019 o serie de sancțiuni Caracasului, printre care un embargo asupra petrolului venezuelean, după realegerea lui Nicolas Maduro în 2018 pentru al doilea mandat într-un scrutin boicotat de opoziție.

Administrația președintelui Joe Biden a anunțat în mai o relaxare limitată a unora dintre aceste sancțiuni. Această decizie a intervenit într-un moment în care prețurile energiei au crescut din cauza războiului din Ucraina.

Rusia, cel mai mare furnizor al Europei, și-a redus drastic livrările de gaze, stârnind temeri de penurie și creșterea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
petrol
gaze