Bulgaria a vândut gaze României. Scandal la Sofia

Bulgaria a vândut gaze României. Scandal la Sofia
scris 7 feb 2022

Compania națională Bulgargaz, principalul furnizor de gaze și furnizor public al țării vecine, a vândut gaze României, operațiune care a generat o dezbatere puternică la Sofia și în urma căreia ministrul bulgar al Energiei, Alexander Nikolov, a fost obligat să iasă în public și să prezinte explicații.

Potrivit lui Alexander Nikolov, nu a fost vorba de o singură tranzacție, ci de 18 tranzacții, iar cantitatea totală de gaze vândută a fost de 37.600 de MWh, scrie Agerpres.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

În plus, tranzacțiile nu s-au finalizat "în câteva secunde", ceea ce ar sugera că ar fi vorba de tranzacții care au fost convenite anterior, ci pe parcursul unei zile iar toți cei care au fost interesați în cantitățile suplimentare de gaze ale Bulgargaz au fost satisfăcuți, a spus Nikolov.

"În acest moment concret și în contextul unei situații internaționale complexe, la reuniunea noastră de la Baku și chiar înainte de debutul negocierii cu Gazprom Export pentru renegocierea termenilor contractelor pe termen lung, consider că astfel de acuzații venite din partea unor foști miniștri ai Energiei, vicepremieri și alte persoane politice, nu sunt nimic altceva decât un atac coordonat împotriva intereselor naționale ale Bulgariei", a spus Nikolov.

Atacurile împotriva noii echipe manageriale de la Bulgargaz au venit din partea fostului ministru al Energiei, Rumen Ovcharov, care a atras vineri atenția opiniei publice asupra tranzacțiilor încheiate de Bulgargaz și a subliniat că noii manageri ai companiei de stat au acționat la fel ca și foștii directori, care au fost înlocuiți pentru că au urmat interesele companiei în detrimentul interesului public.

Alexander Nikolov a răspuns că Bulgargaz are obligația de a menține o situație echilibrată în aprovizionarea cu gaze iar vânzările de gaze pe piața liberă nu ar trebuit să fie ceva surprinzător.

În plus, tranzacțiile încheiate vineri au fost făcute la "cel mai bun preț" iar Bulgargaz a făcut un profit de peste 1,5 milioane leva, a adăugat Nikolov.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
bulgaria
bulgargaz