Campania „România Reciclează” a ajuns din nou în Constanța

Campania „România Reciclează” a ajuns din nou în Constanța
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 aug 2018

Campania „România Reciclează” a ajuns vineri, 27 iulie, în comuna Cumpăna din județul Constanța. Peste 100 de locuitori, împreună cu doamna primar, Mariana Gâju și reprezentanți ai serviciului de salubrizare local, s-au implicat în acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor utilizate, organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Primăria comunei Cumpăna.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locuitorii comunei Cumpăna au predat televizoare, mașini de spălat, aspiratoare, dar și storcătoare, imprimante și alte electrocasnice și aparate electrice pe care nu le mai folosesc. Toți cei care au lăsat la centrul de colectare special amenajat o cantitate mai mare de 10 kg DEEE sau 5 kg de baterii uzate, au fost răsplătiți cu tichete cadou. Cu sprijinul autorităților și al reprezentanților Asociației Environ, în mai puțin de 6 ore, au fost colectate peste 3000 kg de deșeuri.

„În demararea acțiunilor de colectare și crearea unui sistem de management al deșeurilor funcțional, suportul autorităților locale este fundamental – atât pentru informare, cât și pentru organizare și credibilizare. Îi mulțumim edilului comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju pentru ajutorul oferit și apreciem implicarea fiecărei persoane care a contribuit la desfășurarea campaniei.

Ne dorim ca exemplul primarilor implicați până acum în program, să fie preluat și de alți colegi, la ediția din septembrie. Rezultatele obținute până în prezent ne confirmă că programul ,,România Reciclează” are potențial să devină o mișcare la nivel naționa,a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ, organizatorul campaniei.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Prin punctele mobile de colectare, este încurajată colectarea diferențiată a deșeurilor și reciclarea lor.

Prima ediție a programului „România Reciclează”, s-a desfășurat între 1 iunie – 1 iulie 2018, interval în care au fost colectate peste 30 tone de DEEE din 15 județe (22 localități). Cu ajutorul autorităților locale, membrii comunităților au fost convinși de importanța și necesitatea adoptării unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Solicitările ulterioare din partea primăriilor au fost onorate de Asociația Environ, iar programul continuă să se extindă.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Primăriile interesate să se implice în următoarea campanie ,,România Reciclează”, se pot înscrie pe adresa   office@environ.ro

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum și regulamentul complet al campaniei, vă rugăm accesați www.reciclamimpreuna.

Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
environ
reciclare baterii