Canadienii de la Euro Sun au atras 2 milioane de dolari pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa. Un fond de investiții intră în proiect

Canadienii de la Euro Sun au atras 2 milioane de dolari pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa. Un fond de investiții intră în proiect
scris 9 nov 2018

Compania canadiană Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold), proprietara proiectului aurifer de la Rovina, a obținut 2,6 milioane de dolari canadieni (aproape 2 milioane dolari americani) printr-un plasament privat de acțiuni, banii urmând să meargă, în special, către proiectul din România. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania anunțase, săptămâna trecută, că are în plan să atragă fonduri pentru proiectul aurifer din România.

Plasamentul de acțiuni Euro Sun a fost finalizat la un preț de 0,6 dolari canadieni (0,46 dolari americani) și a vizat 4,33 milioane de titluri nou-emise. Cumpărătorul acțiunilor este fondul de investiții Orion Resource Partners, care va avea o participație de peste 5% la compania canadiană în urma tranzacției.

Explorarea Neptun Deep, principala concesiune de gaze din Marea Neagră, deținută de ExxonMobil și OMV Petrom, ar putea fi prelungită, după ce petroliștii s-au declarat nemulțumiți de Legea offshore CITEȘTE ȘI Explorarea Neptun Deep, principala concesiune de gaze din Marea Neagră, deținută de ExxonMobil și OMV Petrom, ar putea fi prelungită, după ce petroliștii s-au declarat nemulțumiți de Legea offshore

Noua finanțare vine în contextul în care compania se pregătește să obțină avizul final pentru a începe exploatarea zăcământului aurifer de la Rovina, județul Hunedoara, în baza unei licențe obținute în urmă cu 3 ani. Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat companiei licența de exploatare pentru acest perimetru în 2015. Licența este acum în curs de ratificare la ministerele competente, după ce a primit aprobarea Guvernului.

În toamnă, Euro Sun Mining a atras pentru acest proiect 8,6 milioane de dolari printr-un alt plasament privat de acțiuni. Plasamentul de atunci a vizat peste 6 milioane de acțiuni Euro Sun, vândute la prețul de 1,4 dolari, reprezentând o participație de circa 12% la compania canadiană.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 50 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro sun
rovina
orion
mina
aur