Petrolul își extinde declinul după ce SUA a raportat a șaptea creștere săptămânală consecutivă a stocurilor de țiței

Petrolul își extinde declinul după ce SUA a raportat a șaptea creștere săptămânală consecutivă a stocurilor de țiței
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 nov 2018

Cotațiile petrolului continuă miercuri declinul, după scăderile din tranzacțiile de marți, influențate de datele Administrației americane pentru Informații în Energie (EIA), care au relevat a șaptea creștere săptămânală consecutivă a stocurilor de țiței din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stocurile americane de petrol au urcat săptămâna trecută cu 5,8 milioane de barili, avansul depășind estimările analiștilor chestionați de S&P Global Platts, care anticipau o creștere de doar 1,9 milioane de barili.

Stcurile de benzină au crescut și ele cu 1,9 milioane de barili, deși analiștii anticipau un declin de 2,1 milioane de barili.

Referința globală Brent este în scădere cu 0,8%, tranzacționându-se penntru 71,6 dolari pe barili. Petrolul West Texas Intermediate, de referință în SUA, scade cu 1,3% la 61,4 dolari pe barili.

România ar putea condiționa achiziția de armament din străinătate de existența unei oferte prealabile de offset pentru industria locală CITEȘTE ȘI România ar putea condiționa achiziția de armament din străinătate de existența unei oferte prealabile de offset pentru industria locală

Ieri, prețurile petrolului au pierdut circa 1,4%.

Cotațiile petrolului au crescut luni, susținute de intrarea în vigoare a celui de-al doilea val al sancțiunilor americane împotriva Iranului, care vizează și exporturile de țiței, însă avansul a fost curmat marți de faptul că mai mulți cumpărători importanți au obținut permisiunea temporară de achiziționa petrol iranian.

Administrația Trump a reinstituit toate sancțiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul cât și țările care aveau relații comerciale cu această țară. Sancțiunile intrate în vigoare luni vizează exporturile de petrol, transportul și băncile, sectoare esențiale ale economiei iraniene. 

Totuși, Statele Unite au autorizat opt țări - între care China, India, Japonia, Coreea de Sud și Italia - să continue să cumpere temporar petrol iranian, în pofida reimpunerii sancțiunilor. Celelalte țări care beneficiază de o derogare sunt Grecia, Turcia și Taiwanul.

viewscnt
Afla mai multe despre
eia
petrol
cotatii
benzina
sua
trump
stocuri
brent
preturi
sanctiuni
iran