Cătălin Nițu, numit director general al Transelectrica pentru patru ani

Cătălin Nițu, numit director general al Transelectrica pentru patru ani
scris 17 nov 2020

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, transportatorul național de energie electrică, a numit patru membri ai directoratului, pentru un mandat de patru ani, conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, și l-a ales ca președinte al directoratului (director general executiv) pe Cătălin Nițu.

Cătălin Nițu este președinte al directoratului încă din 21 decembrie 2019, fiind vorba de mandat provizoriu, cu prelungiri succesive. La numirea sa în urmă cu un an era membru al Biroului Politic al PNL Sector 3, scrie News.ro.

Profitul Hidroelectrica a scăzut cu 4% în primele 9 luni. \ CITEȘTE ȘI Profitul Hidroelectrica a scăzut cu 4% în primele 9 luni. "Este probabil ca legea să complice mult-așteptata listare."

"Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în conformitate cuprevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice cu modificările șicompletările ulterioare precum și ale art. 23 alin (1) și (2) din Actul constitutiv, în ședința din data de 16 noiembrie 2020, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de membri ai directoratului, pentru un mandat de patru ani începând cu data de 17 noiembrie 2020, respectiv până la data de 16 noiembrie 2024, pe: Cătălin Nițu, Andreea-Mihaela Miu, Corneliu-Bogdan Marcu și Marius-Viorel Stanciu. În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, Consiliul de Supraveghere a ales ca președinte al directoratului, (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer –CEO –al societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica pe Cătălin Nițu. Numirea va deveni efectivă la data acceptării exprese amandatului de membru al directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica", arată un anunț al companiei.

Mandatul lui Ovidiu Anghel, în calitate de membru provizoriu al directoratului, rămâne valabil până la data de 20 decembrie 2020.

Transelectrica (simbol bursier TEL) a raportat un profit net de 152,37 milioane lei în primele nouă luni din 2020, dublu față de rezultatul net din aceeași perioadă din 2019, la venituri totale de 1,66 miliarde de lei, în creștere cu 7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
cătălin nițu