Cel mai nou gazoduct european va reduce influența Gazprom în regiunea Mării Baltice

Cel mai nou gazoduct european va reduce influența Gazprom în regiunea Mării Baltice
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2019

Primul interconector nou de gaze naturale din Europa din ultimul deceniu, care va lega din ianuarie Finlanda și Estonia, va slăbi influența Gazprom asupra regiunii Mării Baltice și ar putea determina reducerea prețurilor, a anunțat miercuri operatorul gazoductului Balticconnector, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Balticconnector va ajuta Finlanda să-și diversifice achizițiile de gaze și să poată trimite gaze către statele baltice, care acum primesc gaze din Rusia și din terminalul lituanian de gaze naturale lichefiate (LNG) Klaipeda, scrie Agerpres.

Năstase, Alro Slatina: Trebuie impusă o taxă CO2 la granița UE. Din 32 de europarlamentari români, unul singur a fost dispus să se întâlnească cu noi CITEȘTE ȘI Năstase, Alro Slatina: Trebuie impusă o taxă CO2 la granița UE. Din 32 de europarlamentari români, unul singur a fost dispus să se întâlnească cu noi

Deși gazoductul va transporta parțial gaze rusești, este un proiect finanțat în mare parte de UE - care acoperă 75% din costul său de 300 milioane de euro (330,81 milioane de dolari). Proprietarii săi, Conectorul Baltic (Finlanda) și Elering (Estonia), acoperă restul.

Livrările masive de gaze naturale lichefiate ieftine au redus deja cota Gazprom pe piața europeană.

Gazprom și-ar putea schimba prețurile pentru gazele livrate Finlandei pentru a concura cu gaze naturale lichefiate, au declarat pentru Reuters oficiali de la operatorul gazoductului Balticconnector.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
gazprom