Centrala nucleară din Fessenheim a fost debranșată definitiv

Centrala nucleară din Fessenheim a fost debranșată definitiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2020

Centrala din Fessenheim, cea mai veche din centralele nucleare franceze, situată în apropierea graniței cu Germania, nu va mai produce energie electrică: al doilea reactor al său a fost deconectat luni seara, o victorie pentru forțele anti-nucleare primită însă cu sentimente negative de angajați și locuitori, informează marți AFP.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Închiderea centralei nucleare din Fessenheim, situată pe malurile Rinului, în apropiere de Germania și Elveția, reprezintă punctul final al unei perioade de câțiva ani de agitație, dezbateri și amânări a închiderii sale. Cele două reactoare cu o putere de 900 megawați au produs fiecare anual, în medie, 11 miliarde de kilowați/oră, ceea ce reprezintă 70% din consumul de energie electrică într-o regiune precum Alsacia, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea după 5 ani. Grupul InterAgro, controlat de Ioan Niculae, devine cel mai mare consumator de gaze individual din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea după 5 ani. Grupul InterAgro, controlat de Ioan Niculae, devine cel mai mare consumator de gaze individual din România

Închiderea sa a fost solicitată de asociații din cele trei țări și de eurodeputați ecologiști care au criticat învechirea centralei, în special după mai multe incidente minore în anii 1990 și 2000.

Franța, a doua cea mai mare deținătoare de centrale nucleară din lume, intenționează să reducă ponderea acestui tip de energie în producția sa totală de energie electrică, de la peste 70% în prezent la 50% în 2035. Cele două reactoare de la Fessenheim se numără printre cele 14 care trebuie închise.

Se preconizează că dezmembrarea centralei nucleare va dura mulți ani. Au fost prevăzuți 15 ani pentru demontarea celor două reactoare, începând cu evacuarea combustibilului radioactiv, proces planificat să se finalizeze în 2023.

Dezmembrarea propriu-zisă, fără precedent în Franța din perspectiva dimensiunii, ar trebui să înceapă în 2025 și să continue cel puțin până în 2040.

viewscnt
Afla mai multe despre
fessenheim
centrala nucleara