Cererea de gaze naturale în Europa va scădea semnificativ în următorii 20 de ani

Cererea de gaze naturale în Europa va scădea semnificativ în următorii 20 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Cererea de gaze naturale în Europa va scădea semnificativ în următorii 20 de ani, conform unui studiu realizat de compania de consultanță Deloitte și Institutul ecologic german Oeko, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News

Până în 2040, cererea de gaze naturale ar putea scădea cu două treimi, iar până în 2050 cu 95%, comparativ cu 2021, susțin autorii studiului.

Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte chimice din România și cel mai mare consumator de gaze naturale din țară, își reia producția la 50% din capacitate CITEȘTE ȘI Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte chimice din România și cel mai mare consumator de gaze naturale din țară, își reia producția la 50% din capacitate

Estimarea presupune că țările UE rămân în grafic pentru îndeplinirea țintelor lor climatice. De exemplu, Guvernul german s-a angajat să atingă neutralitatea climatică până în 2045, arată Agerpres.

Studiul previzionează că în 2030 Germania încă va avea nevoie de gaze naturale de aproximativ 650 TWh (terrawatt-oră), cu aproximativ o treime mai puțin față de nivelul consumat în 2021.

Inițial, consumul de gaze va scădea în special în sectorul construcțiilor, inclusiv locuințele private, magazinele și birourile.

Începând din 2030, conform studiului, industria grea ar putea începe accelerarea trecerii de la gaze naturale la energia neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
cerere