Cererea pentru combustibili fosili nu va reveni, cel mai probabil, niciodată la nivelul maxim înregistrat în 2019

Cererea pentru combustibili fosili nu va reveni, cel mai probabil, niciodată la nivelul maxim înregistrat în 2019
scris 29 iun 2020
Criza provocată de COVID-19 a adus cu sine o scădere a cererii de combustibili fosili, declin ce se poate prelungi pe perioada următorului deceniu, făcând ca o revenire la maximul din 2019 să fie puțin probabilă, potrivit unei analize a Boston Consulting Group (BCG).

În timp ce declinul economic pe termen scurt provocat de pandemia globală de COVID-19 a devenit deja vizibil, criza poate avea un impact semnificativ pe termen lung asupra piețelor de energie globale. În special, este așteptată o scădere a cererii de combustibili fosili față de maximele înregistrate anul trecut.
Doar o săptămână până la liberalizarea gazelor. ATENȚIE la contractele concurențiale trimise de furnizori. Studiu de caz - Engie. Companie: Este un contract standard. Avocat: Pot fi clauze abuzive! CITEȘTE ȘI Doar o săptămână până la liberalizarea gazelor. ATENȚIE la contractele concurențiale trimise de furnizori. Studiu de caz - Engie. Companie: Este un contract standard. Avocat: Pot fi clauze abuzive! Compania analizează cererea de energie din viitor și mixul de energie de-a lungul a trei scenarii economice, reprezentând recuperări în formă de V, U și L.
 
Cererea pentru combustibili fosili nu va reveni, cel mai probabil, niciodată la nivelul maxim înregistrat în 2019
 
Este foarte probabil ca actuala criză să încetinească semnificativ creșterea cererii globale de combustibili fosili în următorul deceniu. Dacă recuperarea economică mai lentă ar fi însoțită de o accelerare moderată în tranziția de la combustibili fosili la surse regenerabile, așa cum sugerează măsurile de „recuperare ecologică”, introduse în prezent în multe țări, cererea nu va mai depăși niciodată nivelurile din 2019, potrivit analizei citate.
 
Într-un astfel de scenariu, impactul ar fi diferit în funcție de tipul de marfă și de regiune. Cărbunele este combustibilul fosil la care este cel mai puțin probabil să se întrevadă o recuperare. Între timp, probabil că cererea de gaz natural își va relua calea de creștere, iar traiectoria petrolului se va situa undeva între celelalte două.
 
“Este posibil să fi ajuns acum la un moment de cotitură critic pentru piețele de energie. Impactul economic provocat de pandemia de coronavirus, creșterea economică din ce în ce mai puțin intensivă energetic și investițiile continue în energie sustenabilă, toate acestea împreună, afectează foarte mult cererea de combustibil fosil. Acest lucru ar schimba fundamental realitatea pentru multe companii de energie, mult mai devreme decât se așteptau”, a declarat Bogdan Belciu, Partener la BCG.
 
În funcție de scenariul de recuperare, marjele și acțiunile  companiilor de energie vor fi sub presiune. Acestea vor fi nevoie să reducă costurile și să sporească lupta în ciuda obstacolelor întâmpinate, având pe termen mai lung prețuri mai mici.  În același timp, va fi necesar ca acestea să accelereze eforturile pentru a-și transforma portofoliile de afaceri, operațiunile și investițiile.
viewscnt
Afla mai multe despre
combustili foslili
petrol
gaze
carbune
cerere combustibilie
energie verde
cererea petrol
bcg
pandemie