CEZ Vânzare, obligată să reia alimentarea cu energie, ca furnizor de ultimă instanță, la majoritatea companiilor din Oltenia cărora le-a reziliat contractele pentru neplată

CEZ Vânzare, obligată să reia alimentarea cu energie, ca furnizor de ultimă instanță, la majoritatea companiilor din Oltenia cărora le-a reziliat contractele pentru neplată
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 23 ian 2018

CEZ Vânzare a reziliat la finalul anului trecut, probabil pentru neplată, contractele de furnizare a energiei electrică semnate cu 20 de societăți comerciale din Oltenia, fiind însă apoi obligată de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să reia alimentarea a 15 dintre acestea în calitate de furnizor de ultimă instanță (FUI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru 5 din cele 20 de locuri de consum pentru care Distribuție Energie Oltenia S.A. a informat ANRE cu privire la rezilierea de către CEZ Vânzare a contractelor, s-au încheiat noi contracte de furnizare a energiei în regim concurențial. Astfel acestea n-au mai fost preluate în regim de ultimă instanță de CEZ Vânzare.

Șase din cele 15 companii cărora CEZ Vânzare le-a reziliat contractele sunt din județul Dolj, 5 din județul Olt, iar câte 2 sunt din județele Gorj și Vâlcea.

Potrivit legislației, un loc de consum nu poate rămâne nealimentat în cazul încetării sau rezilierii contractului cu furnizorul său precedent, el fiind obligatoriu preluat de furnizorul de ultimă instanță din zonă (de compania care deține monopolul teritorial de distribuție din zona respectivă), în acest caz CEZ.

E.On Energie - obligată să preia zeci de consumatori cărora le solicitase rezilierea contractelor de furnizare CITEȘTE ȘI E.On Energie - obligată să preia zeci de consumatori cărora le solicitase rezilierea contractelor de furnizare

Astfel, ANRE a notificat furnizorul de ultimă instanță CEZ Vânzare S.A. și operatorul de distribuție Distribuție Energie Oltenia S.A. preluarea, începând cu data încetării contractului de furnizare a energiei electrice încheiat pe piața concurențială cu CEZ Vânzare S.A., a locurilor de consum pentru care nu era asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

Tot la finalul lunii trecute, unui număr de 40 consumatori casnici și non-casnici din județele Iași și Suceava le-au fost reziliate contractele de furnizare de energie electrică de către furnizori, ei fiind, în unele cazuri, și deconectați de la rețeaua de energie electrică pentru neplată.

Interesant este că, în cazul a 37 de locuri de consum din Suceava, solicitarea de reziliere a contractelor de furnizare a venit, ca și în cazul CEZ Vânzare în Oltenia, tocmai de la același furnizor care apoi i-a preluat, E.On Energie SA, care astfel a renunțat la clienții pe care îi avea în regim reglementat sau concurențial, pentru a fi obligată de ANRE să-i preia în regim de furnizor de ultimă instanță (FUI).

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
energie
furnizare
rezilieri