China a accelerat din iulie importurile de țiței, propan și gaze naturale lichefiate din Statele Unite

China a accelerat din iulie importurile de țiței, propan și gaze naturale lichefiate din Statele Unite
scris 26 nov 2020

China a accelerat din iulie importurile de țiței, propan și gaze naturale lichefiate (LNG) din Statele Unite, dar achizițiile totale de produse energetice în perioada ianuarie - octombrie 2020 rămân mult sub țintele pentru acest an stabilite în Faza 1 a acordului comercial bilateral cu Washingtonul, transmite Reuters.

În primele zece luni din 2020, achizițiile statului asiatic de țiței, butan, propan, gaze naturale lichefiate și alte produse energetice din SUA au totalizat 6,61 miliarde de dolari, aproximativ 26% din ținta de 25,3 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters pe baza datelor obținute de la autoritățile vamale chineze, scrie Agerpres.

Cum au fost preluați consumatorii casnici ai importatorului AIK Energy CITEȘTE ȘI Cum au fost preluați consumatorii casnici ai importatorului AIK Energy

Deși nu se întrevede respectarea obiectivelor stabilite în Faza 1 a acordului comercial bilateral, oficialii din SUA și China și-au reafirmat angajamentul față de acest acord în august, iar importurile chineze de produse energetice americane au crescut semnificativ în semestrul doi din 2020. În perioada ianuarie - iunie 2020, achizițiile s-au situat la doar 1,29 miliarde de dolari, iar în primele zece luni din 2020 au totalizat 6,61 miliarde de dolari.

Importurile de țiței ale Chinei din SUA au atins în perioada ianuarie - octombrie 2020 nivelul record de 12,5 milioane de tone, în valoare de 3,88 miliarde de dolari, dar ritmul livrărilor ar urma să scadă, apreciază analiștii. Arabia Saudită și Rusia vor să-și majoreze exporturile de țiței către China, cel mai mare importator global.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
titei