Cîțu explică de ce au explodat prețurile la energie: Tranziția la energia verde

Cîțu explică de ce au explodat prețurile la energie: Tranziția la energia verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Majorarea estimării de inflație pentru acest an, anunțată recent de BNR, a fost cauzată și de creșterea prețurilor la energia electrică, fenomen produs de accelerarea tranziției către energie verde în cadrul Uniunii Europene, spune prim-ministrul Cîțu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El arată că starea prețurilor la energie se refectă în rata inflației, citând Banca Națională, care a menționat, la estimarea inflației, ”traiectoria ascendentă a cotației energiei electrice” alimentată și de ”accelerarea tranziției verzi pe plan comunitar”.

FOTO Rompetrol a deschis 10 stații noi, inclusiv sub egida Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român CITEȘTE ȘI FOTO Rompetrol a deschis 10 stații noi, inclusiv sub egida Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român

”Asta înseamnă că tranziția la o energie verde costă și acest lucru se vede în prețul energiei și se va vedea și în perioada următoare. De aceea, în discuțiile mele cu Comisia Europeană, de fiecare dată am spus că România nu-și permite același ritm de tranziție la energie verde, pentru că avem un cost social mult prea mare pe care trebuie să-l gestionăm. România va face tranziția către energia verde, dar într-un ritm mai lent, tocmai pentru că vrem să nu avem aceste de costuri foarte mari”, a explicat prim-ministrul.

Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei CITEȘTE ȘI Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei

Rata anuală a inflației a ajuns la 5% în iulie, de la 3,9% în iunie, ca urmare a scumpirii abrupte a gazelor naturale, electricității și combustibililor.

Banca Națională a României a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finele acestui an și de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
pret
crestere
majorare
citu
premier
explica
verde
tranzitie