Ciucă: Voucherele pentru energie vor putea fi folosite și la plata online a facturilor

Ciucă: Voucherele pentru energie vor putea fi folosite și la plata online a facturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Premierul Ciucă promite că ajutorul în valoare totală de 1.400 de lei, pe care românii considerați a fi ″vulnerabili″ îl vor primi anul acesta de la stat pentru plata facturilor la energie din fonduri UE și care va fi acordat sub forma unor vouchere distribuite prin Poșta Română, va putea fi folosit și pentru achitarea online a facturilor. Prima tranșă, de 700 lei, ar urma chiar să poată fi utilizată chiar începând cu 20 februarie, mai susține prim-ministrul. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: După cum a relatat Profit.ro, sprijinul va fi acordat sub forma unui voucher tipărit și distribuit de către Compania Națională „Poșta Română” S.A, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

ANUNȚ Facturile Hidroelectrica, pregătite să ajungă la clienți. Când le vor primi. Compania va oferi clienților și o aplicație mobilă pentru plăți și transmiterea indexului CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturile Hidroelectrica, pregătite să ajungă la clienți. Când le vor primi. Compania va oferi clienților și o aplicație mobilă pentru plăți și transmiterea indexului

”Procedura propriu-zisă va începe la 1 februarie și deși inițial termenul era ca oamenii să poată să beneficieze de acetste tichete practic începând cu 1 martie, extistă, din verificările pe care le-a efectut astăzi dl. ministru Boloș în teren la instițuțiile care se ocupă tehnic de aceste tichete și pocedurile de alimentare, ca începând cu 20 februarie să poată să folosească banii de pe tichetele respective, existând totodată și nevoia unei adaptări pentru că au fost solicitări din partea oamenilor să poată să plătească online, ca atare va trebui să avem o soluție tehnică astfel încât să se poată folosi și varianta digitală a acestor bani, adică folosirea mijloacelor digitale pentru ca acești bani să poată fi folosiți pentru plata termiei”, a explicat Ciucă.

viewscnt
Afla mai multe despre
voucher
energie
plata
online
ciucă