Comisia de anchetă ANRE solicită Parlamentului prelungirea termenului de depunere a raportului cu 30 de zile

Comisia de anchetă ANRE solicită Parlamentului prelungirea termenului de depunere a raportului cu 30 de zile
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 nov 2017

Președintele comisiei de anchetă a activității Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulian Iancu, a solicitat, în urmă cu două zile, Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului prelungirea activității comisiei cu 30 de zile, informându-și colegii și solicitându-le votul în ședința de joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Membrii Comisiei au votat favorabil solicitarea de prelungire a activității Comisiei, în pofida opoziției reprezentanților PNL, Virgil Popescu, și USR, Critsina-Mădălina Prună, care i-au cerut explicații președintelui Comisiei în legătură cu trimiterea cererii către Birourilor Permanente fără a-i informa și fără a le solicita votul.

Iulian Iancu și-a motivat gestul prin volumul “imens” de muncă pe care-l desfășoară, el redactând toate solicitările în numele Comisiei. În plus, susține acesta, Birourile Permanente l-au informat că trebuie să se grăbească cu cererea pentru a o include pe ordinea de zi. Cu toate acestea, arată Iancu, solicitarea nu a fost înregistrată la Birourile Permanente, fiind condiționată de obținerea ulterioară a votului membrilor comisiei.

Prelungirea activității comisiei cu 30 de zile a fost motivată de Iulian Iancu de răspunsul primit de la ANRE și Consiliul Concurenței, care l-au anunțat că o anchetă profesionistă a evoluției prețurilor la gaze după liberalizarea prețurilor la producători, prin OUG 64, nu poate fi finalizată mai devreme de 10 decembrie.

Comisia de anchetă a activității ANRE a fost înființată de plenul reunit al celor două camere pe 29 septembrie. Potrivit Hotărârii de constituire, “constatările, concluziile și propunerile Comisiei parlamentare de anchetă vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului în termen de 60 de zile de la data constituirii Comisiei parlamentare de anchetă. Termenul de depunere a raportului poate fi prelungit de Birourile permanente reunite, la cererea motivată a președintelui de comisie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisie
anchetă
anre
iancu
parlament