Comisia Europeană: Statele membre UE să-i suprataxeze pe producătorii de gaze!

Comisia Europeană: Statele membre UE să-i suprataxeze pe producătorii de gaze!
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2022

Comisia Europeană va propune ca statele membre UE să suprataxeze profiturile obținute de producătorii de gaze naturale ca urmare a scumpirii galopante a gazelor pe piețele angro din ultimele luni și să investească banii astfel obținuți în producția de energie regenerabilă și în eficientizarea energetică a clădirilor, au declarat pentru Reuters surse la curent cu intențiile Executivului de la Bruxelles.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia nu are în vedere introducerea unui impozit la nivelul întregului bloc comunitar, ci să le permită guvernelor naționale să introducă astfel de suprataxe fără riscul ca acestea să contravină legislației europene.

ULTIMA ORĂ Bursa de Valori din New York și Nasdaq opresc tranzacționarea mai multor acțiuni rusești CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bursa de Valori din New York și Nasdaq opresc tranzacționarea mai multor acțiuni rusești

În România, Romgaz, cel mai important producător intern de gaze, a profitat de aprecierea prețurilor, majorându-și cu peste 50% profitul net în 2021 comparativ cu anul precedent, la o creștere a cifrei de afaceri cu 43,63%. Potrivit rezultatelor preliminare raportate, producătorul a realizat în 2021 un profit net de 1,9 miliarde lei, cu 650 milioane lei peste cel raportat în 2020.

Pe de altă parte, 2 miliarde lei au intrat direct în visteria statului din conturile Romgaz ca redevențe și impozit pe veniturile suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire gaze
supraimpozitare gaze
taxare gaze