Compania britanică Prospex anunță că a găsit gaze la concesiunea Suceava, unde a investit în vară. Britanicii lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă

Compania britanică Prospex anunță că a găsit gaze la concesiunea Suceava, unde a investit în vară. Britanicii lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 nov 2017

Compania britanică Prospex Oil&Gas, care a cumpărat în vară de la Raffles Energy SRL, filială deținută integral de Raffles Energy Group, o participație de 50% din drepturile de explorare aferente concesiunii de hidrocarburi EIV-1 Suceava, din nord-estul României, pentru 750.000 euro, a anunțat că a descoperit un zăcământ de gaze pe acest amplasament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un foraj la o adâncime de 600 de metri, compania britanică anunță că a găsit un zăcământ de gaze naturale conținând peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi.

Sub rezerva primirii autorizațiilor și aprobărilor relevante, este de așteptat ca producția experimentală să înceapă în trimestrul II al anului viitor, anunță britanicii.

EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați. UPDATE Precizările Romgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați. UPDATE Precizările Romgaz

"Suntem încântați să anunțăm că în zona de explorare a concesiunii EIV-1 din Suceava a fost făcută o nouă descoperire comercială a gazelor naturale, reconfirmând potențialul de hidrocarburi al licenței Suceava.În următorii ani, Raffles intenționează să continue activitățile de explorare din concesiunea Suceava cu un program de operațiuni petroliere, axat pe realizarea obiectivelor de dezvoltare a bazinului Raffles. Un program cuprinzător de lucru și un buget detaliat pentru următoarea perioadă de trei ani (2018 - 2020) a fost elaborat împreună cu avizul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și este deja supusă aprobării ANRM", a anunțat și Doru Morariu, Raffles Chief Executive Officer.

Acordul semnat în vară de britanici cu Raffles vizează o zonă de explorare din concesiunea Suceava, ce include o descoperire nedezvoltată de hidrocarburi la Grănicești și mai multe licențe de prospectare aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Totodată, Prospex s-a angajat să contribuie cu până la 550.000 euro la cheltuielile aferente programului de explorare din a doua jumătate a acestui an, fonduri strânse de la investitori, cel mai probabil printr-o emisiune de noi acțiuni.

Rompetrol Well Services își reduce substanțial pierderile la primul semestru CITEȘTE ȘI Rompetrol Well Services își reduce substanțial pierderile la primul semestru

Acordul cu Raffles include și proiectul sondei de gaz metan de la Baineț, pe care Raflles, în calitate de operator al concesiunii Suceava, anunțase că intenționează să o foreze în luna septembrie. Sonda era programată să fie forată la o adâncime de 600 metri, costul total al proiectului, inclusiv pregătirea sondei pentru producție, fiind estimat la 800.000 euro.

Sondele și unitățile de producție de la Climăuți și Dornești Sud, deținute de Raffles și Zeta Petroleum (Suceava) SRL, nu fac obiectul înțelegerii.

Prospex Oil&Gas este o companie de investiții în petrol și gaze, listată pe piața AIM a bursei de la Londra. Portofoliul companiei cuprinde, printre altele, o participație de 49% la Hutton Poland, deținătorul drepturilor pentru concesiunea Kolo, din centrul Poloniei.

Oferta Chimcomplex pentru Oltchim sare de 113 milioane euro, deși compania nu avea banii în preziua depunerii ei. Tot grupul lui Vuza pune umărul CITEȘTE ȘI Oferta Chimcomplex pentru Oltchim sare de 113 milioane euro, deși compania nu avea banii în preziua depunerii ei. Tot grupul lui Vuza pune umărul

Raffles Energy SRL, cu sediul la București, figurează între primii cinci producători de gaze naturale din România, după Romgaz și OMV Petrom (care asigură circa 90% din producția internă totală) și Amromco Energy. Foraj Sonde și Stratum Energy întregesc grupului micilor producători de gaze din România.

Compania este subsidiară a Raffles Ltd. UK, parte din grupul cu capital privat Raffles Energy Group, deținut de Furkhat Ibragimov, unul dintre fiii miliardarului de origine uzbecă Alijan Ibragimov.

În România, Raffles deține 62,5% din blocul EIII-1 Brodina – Zona de producție Bilca, 50% din blocul EIII-1 Brodina – Zona de producție Voitinel, 50% din perimetrele de exploatare Suceava, inclusiv zăcămintele de la Climăuți-Ruda și Dornești Sud și centrala pe gaz de la Dornești, 100% din drepturile de explorare aferente concesiunii Suceava și 60% din blocul EIII-4 Bacău – Zona de producție Bacău Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
prospex
concesiunea suceava
raffles energy
investitie
achizitie