Companii petroliere-gigant la nivel mondial vor să se asocieze cu Romgaz pentru a participa la noi concesiuni în Marea Neagră

Companii petroliere-gigant la nivel mondial vor să se asocieze cu Romgaz pentru a participa la noi concesiuni în Marea Neagră
scris 19 aug 2019

Producătorul național de gaze, Romgaz, se află în discuții cu companii-gigant la nivel mondial din sectorul petrolier, alături de care analizează participarea la runda a XI-a de licitații pentru concesionarea de noi perimetre în Marea Neagră, a declarat, luni, Adrian Volintiru, directorul general al producătorului de gaze, într-o întâlnire cu presa.

El a fost întrebat de jurnaliști dacă Romgaz va participa la Runda a XI-a de licitații, inițiată recent de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Altex pleacă de pe platforma eMAG CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Altex pleacă de pe platforma eMAG

"Pe onshore e clar că vom participa, dar pe offshore e mai greu de luat o decizie, pentru că nu avem know-how. Trebuie să fim atenți, ca să știm exact dacă merită să mergem și cu cine mergem. Când vom lua o decizie, vom încerca să identificăm și capabilități. Dacă vom participa pe offshore, va fi împreună cu cineva", a susținut Volintiru.

El a subliniat că discuțiile au început deja. Volintiru a refuzat să spună numele companiilor cu care negociază, precizând doar că este vorba de giganți la nivel internațional.

"Există niște acorduri între noi și nu pot da detalii", a argumentat oficialul Romgaz.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
gaze
marea neagra