Companiile de utilități: Avariile din rețele nu vor duce la creșteri ale tarifelor de distribuție

Companiile de utilități: Avariile din rețele nu vor duce la creșteri ale tarifelor de distribuție
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) a anunțat joi că, anul trecut, companiile membre, care activează în domeniul transportului, distribuției și furnizării energiei electrice și distribuției și furnizării gazelor naturale, au investit, în total, aproximativ 500 milioane de euro, iar avariile din rețele nu vor duce la creșterea tarifelor de distribuție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma totală investită de membrii ACUE în perioada 2005-2016 este de circa 9,8 miliarde de euro, scrie News.ro.

România s-a confruntat, în ultima perioadă, cu fenomene meteo extreme, imprevizibile, care au provocat avarii importante, pe arii extinse, ale rețelelor de distribuție a energiei electrice.

”Marea majoritate a lucrărilor de remediere a avariilor și defecțiunilor provocate de astfel de fenomene meteo se încadrează în categoria lucrărilor de investiții, fiind cuprinse în planurile de investiții ale operatorilor de distribuție, aprobate de ANRE, și în consecință nu conduce la creșteri ale tarifelor de distribuție”, arată federația, într-un comunicat.

Valoarea programelor investiționale și tipurile de lucrări sunt avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), conform legislației secundare în vigoare, fiind corelate cu gradul de suportabilitate al consumatorilor și starea tehnică a rețelelor, spun oficialii ACUE.

”Distribuitorii de energie electrică fac în permanență analize pentru determinarea necesarului de lucrări și a intervențiilor urgente în funcție de starea tehnică și vechimea echipamentelor și rețelelor de distribuție și execută lucrările necesare, de verificare, mentenanță sau înlocuire a componentelor rețelei”, adaugă ei.

KFC România vrea să deschidă încă 5 restaurante în acest an. Numărul angajaților va depăși 3.300 CITEȘTE ȘI KFC România vrea să deschidă încă 5 restaurante în acest an. Numărul angajaților va depăși 3.300

Reprezentanții ACUE afirmă totodată că rețelele de distribuție din România necesită investiții susținute pentru a atinge un nivel de performanță ridicat, în linie cu așteptările consumatorilor, precum și cu gradul de suportabilitate al acestora.

”Reducerea întreruperilor neplanificate, categorie în care se încadrează și situațiile consemnate zilele trecute în mai multe zone din țară, reprezintă o prioritate pentru companiile de distribuție. La acest capitol, au fost înregistrate progrese în ultima perioadă și suntem convinși că investițiile prevăzute pentru anii următori vor continua să aducă îmbunătățiri”, spun oficialii federației.

Condițiile meteo extreme precum cele cu care s-a confruntat România în luna aprilie au pus la grea încercare rețelele de distribuție, care au trebuit să facă față unor condiții de iarnă extremă, când vântul puternic a bătut în rafale cu viteze cuprinse între 55 și 90 km la oră.

Membri ACUE spun că intervențiile în teren ale echipelor operatorilor de distribuție s-au făcut în condiții dificile, în multe zone accesul către liniile afectate fiind foarte îngreunat de condițiile din teren.

Înființată în mai 2012, Federația ACUE are 30 de membri, cu un număr total de circa 27.000 de angajați și cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de euro.

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
distributie
acue
companii utilitati