Comisia Europeană cere României să elimine restricțiile de instalare a stațiilor de gaze naturale lichefiate

Comisia Europeană cere României să elimine restricțiile de instalare a stațiilor de gaze naturale lichefiate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Comisia Europeană a trimis joi României o opinie motivată prin care îi cere să permită instalarea de stații de alimentare cu gaze naturale lichefiate (GNL) pentru automobile și butelii destinate locuințelor, și alte două opinii referitoare la operațiunile de cliring și echipamentele marine, a anunțat joi instituția UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, legislația românească impune condiții pentru instalarea unor noi stații GNL, inclusiv a celor produse și comercializate legal  într-un alt stat membru, scrie News.ro.

România nu a adoptat reglementările tehnice și regulile referitoare la autorizațiile pentru siguranța față de incendii necesare petru instalarea unor noi stații GNL.

Comisia a trimis României o opinie motivată pentru că situația interzice de facto înființarea și vânzarea transfrontalieră a stațiilor de alimentare cu GNL, ceea ce încalcă prevederile Tratatului UE referitoare la libera circulație a bunurilor.

România are la dispoziție două luni pentru a notifica Comisia despre măsurile luate pentru remedierea situației. În caz contrar, Comisia poate decide să reclame România la Curtea de Justiție a UE.

Mândria \ CITEȘTE ȘI Mândria "verde" a OMV Petrom, centrala electrică de la Brazi, nu mai funcționează deloc din 21 aprilie. De 6 luni mergea, oricum, la jumătate din capacitate

Totodată, Comisia a trimis României și Spaniei opinii motivate prin care le cere să transpună noile prevederi europene referitoare la operațiunile de cliring pentru instrumentele derivate, adoptate la nivel european pentru prevenirea asumării unor riscuri exagerate în operațiunile financiare.

Comisia a mai trimis României, Italiei și Irlandei opinii motivate referitoare la transpunerea în legislațiile naționale a reglementărilor privind echipamentele marine.

Și în cazul acestor opinii motivate, statele menționate au la dispoziție două luni să informeze Comisia despre măsurile adoptate. În caz contrar, Comisia poate să le reclame la Curtea de Justiție a UE.

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
gaze naturale lichefiate