Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență

Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2016

Tribunalul Hunedoara a decis reintrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara și a numit același administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat surse din sectorul energetic, citate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat, la începutul acestei luni, intrarea în insolvență a CEH, instanța admițând apelul Sindicatului "Noroc Bun” Petroșani împotriva sentinței judecătorului sindic de intrare în insolvență a companiei. Instanța a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara. Astfel, unii creditori au putut cere blocarea conturilor, în condițiile în care compania nu mai este protejată de legea insolvenței.

Decizia suprinzătoare a Curții de Apel Alba Iulia, de anulare a intrării în insolvență a CEH, a lăsat compania de stat fără protecție în fața creditorilor, iar planurile de executare silită vor putea fi puse în aplicare și ar putea lăsa compania de stat fără o parte importantă din patrimoniu, a declarat recent pentru News.ro avocatul specializat pe insolvență Remus Borza.

Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr CITEȘTE ȘI Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr

CEH, aflat în insolvență din ianuarie 2016, avea datorii acceptate de către administratorul judiciar de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 milioane lei sunt către bugetele statului, potrivit ultimelor date disponibile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a prezentat recent concluziile unui comitet pentru minerit, care arată că la CEH este nevoie de două grupuri energetice, Paroșeni și Deva, și de două mine viabile, Livezeni și Vulcani, în timp ce minele Lonea și Lupeni sunt considerate fără viitor și vor fi închise.

Ministerul este favorabil creării unei noi companii care să preia activele viabile ale CEH, dar nu și datoriile, și a solicitat Ministerului Finanțelor, principalul creditor al societății, să aibă încredere în planurile ministerului, în condițiile în care, în caz contrar, riscă să recupereze mult mai puțin din creanțele deținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
ce hunedoara
ministerul energiei
victor grigorescu
insolventa ce hunedoara
enel distributie