Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții

Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții
scris 8 mar 2018

Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții (PNI), reprezentând prima tranșă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Ișalnița.

”Se estimează că cea de-a doua tranșă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

La sfârșitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcțional, prima tranșă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari, scrie News.ro.

Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online

Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obținerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiții cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea instalațiilor de producere a energiei electrice din România.

CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru investițiile companiei cuprinse în Planul National de Investiții, respective pentru reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit, de la SE Rovinari și reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, de la SE Ișalnița.

De asemenea, compania a mai anunțat că peste 75% din numărul de salariați ai CE Oltenia au beneficiat de majorări salariale.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul CE Oltenia, a avut loc o prima etapă a procesului de armonizare salarială.

”La nivelul fiecărei subunități a fost alocată o sumă convenită cu partenerii sociali pentru a fi repartizată salariaților pe criterii de competență și în raport de importanța și complexitatea muncii prestate, conform analizei efectuate de către șefii subunităților cu consultarea sindicatelor. În prima etapă a procesului de armonizare a salariilor au beneficiat de majorări un număr de peste 10.000 de salariați, reprezentând un efort financiar din partea companiei de aproximativ 25 milioane lei”, precizează oficialii companiei.

Aceștia afirmă că inclusiv salariații care au participat la protest, pe 7 martie, au beneficiat de majorări salariale cuprinse între două și patru clase de salarizare.

”Menționăm că, începând cu data de 1 aprilie 2018, va avea loc a doua etapă de armonizare salarială, aspect convenit cu toate organizațiile sindicale”, adaugă reprezentanții CE Oltenia.

Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei

Complexul Energetic Oltenia va încheia anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei.

În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producție de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producția totală de energie a României. Față de anul anterior, producția de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producție de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producția de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creștere cu circa 11,5% față de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roșia-Rovinari, EMC Motru și EMC Jilt.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
investitii