Conpet a demarat procedura de recrutare și selecție a directorului general

Conpet a demarat procedura de recrutare și selecție a directorului general
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2018

Consiliul de Administrație al transportatorului național de țiței Conpet Ploiești a aprobat declanșarea procedurii de recrutare și selecție a directorului general și a directorului financiar, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 109/ 2011, ”aceasta urmând a se efectua fără expert independent și exclusiv de către Comitetul de Nominalizare și Remunerare”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Candidaturile se depun între 6 septembrie și 8 octombrie, potrivit calendarului aprobat în ședința de marți. Lista lungă de candidați se va stabili între 9 și 11 octombrie, iar cea scurtă pe 16 octombrie, scrie News.ro.

Prezentarea declarației de intenție a candidatilor din lista scurtă, derularea interviurilor, aplicarea punctajelor, prezentarea raportului cu propunerile de nominalizare vor avea loc între 17 octombrie și 6 noiembrie.

Primăria Capitalei lansează proiectul care interzice debranșările de la RADET, prezentat în premieră de Profit.ro. LISTA străzilor pentru care este pregătită interdicția CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei lansează proiectul care interzice debranșările de la RADET, prezentat în premieră de Profit.ro. LISTA străzilor pentru care este pregătită interdicția

Numire directorul general și a directorului financiar și semnarea contractelor va avea loc pe 7 noiembrie.

La capitolul cerințe, pentru postul de director general se cere minimum cinci ani în funcții de conducere, din care cel puțin trei ani experiență în cadrul unor companii cu obiect de activitate din domeniul energetic; candidatul trebuie totodată să fii coordonat proiecte în cadrul unor companii cu cifră de afaceri anuală de minim 20 milioane de euro și să fii coordonat un număr minim de 200 de angajați.

”Candidatul selectat pentru fiecare dintre poziții va beneficia de o remunerație, formată dintr-o componentă fixă și una variabilă, în concordanță cu responsabilitățile poziției, cu efortul depus în îndeplinirea lor și cu rezultatele obținute, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile și în limitele generale aprobate de către AGA”, informează Conpet, fără a preciza exact ce venituri vor avea directorul general și directorul financiar.

De asemenea, compania a anunțat la sfârșitul lunii august că noul președinte al Consiliului de Administrație al companiei este Cristian-Florin Gheorghe, începând cu 28 august până la data de 21 august 2022.

Acționarii Conpet i-au ales totodată în ședința din 22 august pe următorii membri componenți ai Consiliului de Administrație prin aplicarea metodei votului cumulativ: Constantin – Ciprian Iacob, Claudiu – Aurelian Popa, Florin – Daniel Gavrilă, Mihai - Adrian Albulescu, Cristian – Florin Gheorghe, Darius - Dumitru Meșca și Karina Pavăl.

Karina Pavăl, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dragoș Pavăl, principalul acționar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, acționar minoritar al Conpet.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 58,71% din acțiuni.

Societatea are o capitalizare de 753,2 milioane lei.

Conpet are aproape 1.700 de angajați. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei și un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet