Consiliul de Administrație al Romgaz aprobă înființarea Sucursalei Buzău-Caragele

Consiliul de Administrație al Romgaz aprobă înființarea Sucursalei Buzău-Caragele
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat înființarea Sucursalei Buzău - Caragele, care va avea ca obiect principal de activitate extracția gazelor naturale, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În temeiul prevederilor art. 234 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, SNGN Romgaz SA informează acționarii și investitorii asupra faptului că, prin Hotărârea nr. 93/18.10.2023, Consiliul de Administrație a aprobat înființarea sucursalei de producție cu denumirea Sucursala Buzău - Caragele, având ca obiect principal de activitate extracția gazelor naturale”, se spune în document.

Profit Energy.forum - Secretarul de stat Dan Drăgan: Nu vom avea probleme cu energia în această iarnă, cum nu am avut nici iarna trecută. Mai avem de plată 1,2 miliarde lei la compensare, dar ne așteptăm ca decontările să scadă CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum - Secretarul de stat Dan Drăgan: Nu vom avea probleme cu energia în această iarnă, cum nu am avut nici iarna trecută. Mai avem de plată 1,2 miliarde lei la compensare, dar ne așteptăm ca decontările să scadă

Romgaz va continua încă doi ani investițiile la zăcământul de la Caragele, unde va începe în următoarele luni săparea de noi sonde de mare adâncime, pentru a vedea „adevărul geologic la nivelul acestui proiect” considerat prioritar de companie, a anunțat la sfârșitul lunii septembrie directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, la Congresul Central - European al Gazelor Naturale.

„Am încercat din partea companiei Romgaz să aducem claritate, care este evoluția proiectului Caragele. Încă o dată, acest proiect este productiv din 2009, în 2019 a fost pusă în producție prima sondă de mare adâncime în cadrul proiectului Caragele și din anul 2021 este privit în compania Romgaz ca proiect prioritar”, a declarat Răzvan Popescu, potrivit Adevărul.

Directorul Romgaz estimează că este posibilă forarea de noi sonde la Caragele până la finalul acestui an.

„În acest moment avem în plan săparea a șase sonde de mare adâncime, care vor releva care este de fapt adevărul geologic la nivelul acestui proiect și încă trei sonde contingente, ce urmează a fi forate. Probabil, forajul acestora va începe cel mai devreme în ultimele luni ale acestui an, începutul anului viitor. Avem în plan o infrastructură de suprafață. Sunt 55 de kilometri de conducte de aducțiune, stație de uscare și o stație nouă de comprimare. Aceasta este perspectiva proiectului Caragele. Sunt alocate sume până la finalul anului 2025 în bugetul de investiții al companiei”, a susținut acesta.

Rezervele de gaze naturale de la Caragele au fost estimate la peste 30 de miliarde de metri cubi.

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE).

Peter Thiel, fondatorul PayPal, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este acuzat că ar fi fost informatorul FBI CITEȘTE ȘI Peter Thiel, fondatorul PayPal, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este acuzat că ar fi fost informatorul FBI

Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%.

Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
buzău-caragele