Consorțiul Nord Stream 2 spune că mai are de amplasat 160 de kilometri din conducta spre Europa

Consorțiul Nord Stream 2 spune că mai are de amplasat 160 de kilometri din conducta spre Europa
scris 24 dec 2019

Consorțiul Nord Stream 2 AG, care este în spatele gazoductului cu același nume, a informat luni că mai sunt de amplasat aproximativ 160 de kilometri din conducta de gaze care va face legătura între Rusia și Europa, după ce un important subcontractor și-a suspendat lucrările ca reacție la sancțiunile americane, informează Reuters.

Potrivit consorțiului, până acum au fost amplasate conducte cu o lungime de 2.300 de kilometri în cadrul proiectului Nord Stream 2 iar la finalizare gazoductul va avea o lungime totală de 2.460 de kilometri, scrie Agerpres

Paradoxul unei decizii Transgaz: Sistemul național s-a aflat timp de 7 ore în stare de alertă, luni dimineață revenind într-o stare de prealertă în pofida majorării volumului de gaz din conducte CITEȘTE ȘI Paradoxul unei decizii Transgaz: Sistemul național s-a aflat timp de 7 ore în stare de alertă, luni dimineață revenind într-o stare de prealertă în pofida majorării volumului de gaz din conducte

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper și Shell).

Președintele american Donald Trump a promulgat vineri legea ce impune sancțiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, principalul subcontractor al consorțiului Nord Stream 2 AG, firma elvețiano-olandeză Allseas, a suspendat activitățile care vizau amplasarea de conducte.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nord stream 2 ag
gaze