Corespondență din Londra: OMV - Luăm în calcul upgradarea rafinăriei Petrobrazi pentru produse petrochimice cu valoare adăugată mare

Corespondență din Londra: OMV - Luăm în calcul upgradarea rafinăriei Petrobrazi pentru produse petrochimice cu valoare adăugată mare
scris 13 mar 2018

Grupul austriac OMV, compania-mamă a OMV Petrom, intenționează să upgradeze rafinăria Petrobrazi din România pentru produse petrochimice cu valoare adăugată mare, a anunțat compania la Londra, cu ocazia prezentării strategiei de dezvoltare pentru anul 2025.

Astfel, în documentele strategice prezentate de OMV se menționează evaluarea potențialului rafinăriei Petrobrazi pentru petrochimie, respectiv upgradarea acesteia pentru produse cu valoare adăugată mare.

"Avem o producție mică de aromate la Petrobrazi și analizăm dacă putem să o creștem", a declarat responsabilul de rafinare și marketing din board-ul OMV, Manfred Leitner.

Negocieri pentru producătorul Algocalmin: Torrent Pharmaceuticals oferă 2 miliarde euro pentru Zentiva CITEȘTE ȘI Negocieri pentru producătorul Algocalmin: Torrent Pharmaceuticals oferă 2 miliarde euro pentru Zentiva

OMV are în vedere în general majorarea producției la activele sale petrochimice din Europa și investiții de până la 1 miliard de euro în perioada 201-2025 în upgradarea acestora.

Cei de la OMV mai țintesc majorarea producției de carburanți pentru aviație.

Un alt obiectiv al grupului austriac este creșterea capacității rafinăriei Schwechat din Austria, în parteneriat cu divizia Borealis.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
omv petrom
petrobrazi
petrochimie
rafinaria petrobrazi