Cotațiile petrolului scad, pe cale să înregistreze al treilea declin lunar consecutiv

Cotațiile petrolului scad, pe cale să înregistreze al treilea declin lunar consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 aug 2022

Cotațiile petrolului scad miercuri, pe cale să încheie luna august cu un declin de peste 10%, pe fondul îngrijorărilor legate de perspectivele economice globale, în contextul în care băncile centrale majorează ratele dobânzilor în încercarea de a reduce inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul se îndreaptă spre o a treia scădere lunară consecutivă, în pofida războiului din Ucraina, în condițiile în care se așteaptă o creștere economică mai lentă în Europa, China și SUA, revenirea economiilor din pandemie fiind încetinită de măsurile de politică monetară menite să combată inflația ridicată, potrivit MarketWatch.

În jurul orei 18:00 (ora României), contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în octombrie, care expiră astăzi, erau cotate la 96,68%, în scădere cu 2,65% față de referința de luni. Brentul cu livrare în noiembrie a scăzut cu 1,3%.

VIDEO Forma finală a supraimpozitării în energie va fi gata mâine. Popescu, contrat de Ciucă: Măsurile de siguranță pentru la iarnă se aprobă prin hotărâre de Guvern! CITEȘTE ȘI VIDEO Forma finală a supraimpozitării în energie va fi gata mâine. Popescu, contrat de Ciucă: Măsurile de siguranță pentru la iarnă se aprobă prin hotărâre de Guvern!

Petrolul WTI cu livare în octombrie era în coborâre cu 1,3%, la 90,49 dolari/baril.

Ambele sortimente de țiței s-au ieftinit cu peste 5% marți.

La nivelul lunii august, petrolul Brent se îndreaptă spre un declin de aproximativ 13%, în timp ce petrolul WTI, de referință pe piața americană, este pe cale să înregistreze o scădere de circa 10%.

Cotațiile țițeiului s-au prăbușit marți, după ce presa din Rusia a relatat că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, nu discută despre reduceri de producție. Ministrul Energiei din Arabia Saudită avanseze, săptămâna trecută, posibilitatea unor reduceri.

Între timp, Comitetul Tehnic Comun al OPEC+ a declarat, miercuri, că se așteaptă la creșterea surplusului de petrol din piețe cu 100.000 de barili pe zi față de proiecțiile sale anterioare, până la 900.000 de barili pe zi, potrivit Reuters. Comitetul consiliază OPEC+ cu privire la fundamentele pieței.

Următoarea reuniune a OPEC+ este programată pentru 5 septembrie.

Tot astăzi, Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 3,3 milioane de barili în săptămâna încheiată la 26 august. În medie, analiștii se așteptau la o scădere de 1,9 milioane de barili, potrivit unui sondaj realizat de S&P Global Commodity Insights.

Stocurile de benzină au scăzut cu 1,2 milioane de barili săptămâna trecută, în timp ce stocurile de distilate au crescut ușor, cu 100.000 de barili. Analiștii estimau o scădere a stocurilor de peste 1,3 milioane de barili pentru benzină și de aproape 1,2 milioane de barili pentru distilate.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
eia
inflatie