Cotațiile petrolului șterg avansul înregistrat după anunțarea acordului "istoric" de reducere a producției OPEC+

Cotațiile petrolului șterg avansul înregistrat după anunțarea acordului "istoric" de reducere a producției OPEC+
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 apr 2020

Acordul de reducere a producției de petrol anunțat duminică de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliatii săi se dovedește insuficient pentru a stabiliza prețurile. Cotațiile au șters luni avansul înregistrat după anunțarea acordului descris ca "istoric" de membrii organizației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

OPEC și aliații au convenit duminică o scădere a producției în încercarea de a susține prețurile, după o prăbușire a cotațiilor pe fondul pandemiei de Covid-19 și al unui "război al prețurilor" între Rusia și Arabia Saudită.

Reducerea producției va fi de aproape 10 milioane de barili pe zi.

Analiștii Goldman Sachs au descris reducerea convenită a producției ca fiind "prea puțin și prea târziu" (too little, too late-eng.).

Raiffeisen Bank a amânat ratele pentru mai mult de 25.000 de clienți CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank a amânat ratele pentru mai mult de 25.000 de clienți .

Cotațiile au crescut inițial cu circa 4% după anunțarea acordului de diminuare a producției zilnice.

În jurul orei 12:30 (ora României), referința globală Brent scade însă cu peste 1%, în timp ce West Texas Intermediat (WTI), de referință în SUA, înregistrează un avans modest.

Potrivit Departamentului american pentru Energie, companiile din SUA au redus deja producția și se îndreaptă spre tăieri de 2-3 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
opec+
petrol
pret petrol
preturi petrol
acord opec
productie petrol