Creșterea pieței imobiliare urcă afacerile Euro Vial Lighting

Creșterea pieței imobiliare urcă afacerile Euro Vial Lighting

Cosmin Balaban, director executiv al Euro Vial Lighting

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Euro Vial Lighting, distribuitor de materiale și echipamente electrice de pe piața locală, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro în 2022, creșterea fiind generată de un număr tot mai ridicat de proiecte derulate pe toate segmentele pieței imobiliare, cât și industriale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, segmentul comercial, reprezentat de spațiile logistice, industriale, cele comerciale și clădirile de birouri, a generat un procent de 20% din veniturile companiei.

Ministrul Muncii: Salariul minim trebuie să crească în continuare, dar această creștere nu poate fi de pe o zi pe alta pentru că stricăm planurile de business ale mediului de afaceri CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: Salariul minim trebuie să crească în continuare, dar această creștere nu poate fi de pe o zi pe alta pentru că stricăm planurile de business ale mediului de afaceri

Segmentul rezidențial a generat aproximativ 30% din veniturile companiei, un procent similar cu cel din anii anteriori, dar la un volum de activitate mai ridicat.

”Activitatea noastră derulată pe segmentul rezidențial a crescut în 2022 printr-o consolidare puternică a principalelor canale de vânzare: firme de instalații electrice, echipe de electricieni, revânzători și chiar și către beneficiari finali” a declarat Cosmin Balaban, director executiv al Euro Vial Lighting.

România se clasa la finalul anului 2022 pe penultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de stații de încărcare a autovehiculelor electrice raportat la populație, cu doar 1.658 de stații potrivit Asociației Europene a Producătorilor de Automobile, sau o stație la aproape 11.500 de persoane, doar Cipru fiind mai slab clasată, cu o stație la aproximativ 18.000 de locuitori. Liderul este Olanda, cu 87.674 de stații de încărcare, sau o stație la aproximativ 148 de locuitori.

Creșterea prețului energiei electrice a dus piața echipamentelor fotovoltaice la vânzări de zeci de mii de unități anual doar pe segmentul rezidențial, doar prin programul Casa Verde fiind aprobate circa 54.000 de cereri, la care se adaugă sistemele utilizate pentru clădiri de birouri, centre comerciale sau spații logistice și industriale, cât și cele pentru clădiri publice.

Creșterea segmentul de Energie Verde va reprezenta un obiectiv principal pentru Euro Vial Lighting în perioada următoare, ținta fiind ca vânzările de echipamente și soluții specifice să reprezinte peste 15% din veniturile companiei, fie că vorbim de accesorii cu un consum redus de energie, de sisteme smart home sau de eficientizare a echipamentelor dintr-o fabrică, stații de încărcare sau panouri fotovoltaice.

Euro Vial Lighting a fost înființată în 1996 în Constanța și are în prezent birouri locale în București, Constanța și Iași.

Compania face parte din grupul Euro Vial, din care mai face parte și Euro Vial Residence, dezvoltator imobiliar pe piața regională din Constanța. Euro Vial Residence a finalizat până în prezent două proiecte rezidențiale în Mamaia – Sea ON și Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, și Forest ON, în zona Băneasa din București, cu 36 de apartamente, în urma unor investiții cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro vial lighting
afaceri