Cristian Bușu, profesor la ASE și fost secretar în Ministerul Energiei, președinte la Electrica pentru încă un an

Cristian Bușu, profesor la ASE și fost secretar în Ministerul Energiei, președinte la Electrica pentru încă un an
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 nov 2017

Consiliul de Administrație al Electrica a decis numirea lui Cristian Bușu în funcție de președinte al CA, cu un mandat de un an. Acesta a ocupat această poziție din luna ianuarie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrunit ieri, Consiliul de Administrație al Electrica (EL) a decis numirea fostului secretar de stat la Ministerul Energiei în funcția de președinte al board-ului, cu un mandat de un an. În aceeași ședință au fost desemnate și componențele comitetelor CA, informează un comunicat al companiei remis astăzi Bursei de Valori București. Bușu a fost desemnat președinte al CA la Electrica pentru prima data, în luna ianuarie, tot cu un mandat de un an.

Bușu a ocupat această funcție pentru prima dată în ianuarie 2016, venind de pe postul de secretar de stat în Ministerul Energiei în Guvernul Cioloș, începând cu noiembrie 2015. Președintele Electrica este lector la ASE. El a mai fost director al sucursalei centrale București a Marfin Bank și este membru în CA la SIF Oltenia, unde la AGA de bilanț din aprilie a avut al 2-lea număr de voturi după cele ale președintelui societății, Tudor Ciurezu.

A fost ca pe bursele mari. Acțiunile Electrica scad pentru că ies bani din societate CITEȘTE ȘI A fost ca pe bursele mari. Acțiunile Electrica scad pentru că ies bani din societate

În mandatul actualului Consiliu de Administrație a fost încheiată și o tranzacție importantă, respective achiziționarea la începutil acestei luni, pentru suma de 752 milioane lei, a pachetelor minoritare deținute de Fondul Proprietatea (FP), la 4 subsidiare Electrica, respectiv Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA și Electrica Furnizare SA.

OMV Petrom apreciază că a devenit ținta acuzațiilor formulate în Comisia de anchetă a ANRE CITEȘTE ȘI OMV Petrom apreciază că a devenit ținta acuzațiilor formulate în Comisia de anchetă a ANRE

Între 2009 și 2013 Bușu a ocupat poziția de director economic la Fondul Proprietatea, unde a fost și membru al Comitetului Reprezentanților, iar anterior a fost timp de patru ani consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului. Între anii 2000 și 2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar și broker.

Cristian Bușu este doctor în economie la ASE și deținător al unui MBA de la Hofstra University, New York, fiind și licențiat în administrarea afacerilor în cadrul State University Of New York. În 2009 a absolvit programul „Financial Programming and Policies” al FMI de la Washington. Din 2002 deține licențe de tranzacționare pe piețele de capital americane pentru mai multe instrumente financiare, licențe emise de Security and Exchange Commission (SEC

Guvernul anunță KazMunaiGaz: Memorandumul cu Rompetrol poate fi prelungit din nou doar cu anumite condiții CITEȘTE ȘI Guvernul anunță KazMunaiGaz: Memorandumul cu Rompetrol poate fi prelungit din nou doar cu anumite condiții

Consiliul de Administrația al Electrica și-a desemnat și componența comitetelor. Astfel, Comitetul de Strategie și Guvernanță Corporativă îl are în fruntea sa pe Willem Jan Antoon Henri Schoeber, ceilalți 2 membri fiind Arielle Malard de Rothschild și Bușu. Comitetul de Audit și Risc îl are președinte pe Bogdan George Iliescu, ceilalți membri fiind Malard de Rothschild și Elena Doina Dascălu. Comitetul de Nominalizare și Remunerare îl are președinte pe Pedro Mielgo Alvarez, în structura sa mai fiind Iliescu și Gicu Iorga.

Electrica este listată la cota Bursei de Valori București după oferta publică primară derulată în iunie 2014 pentru 51% din titlurile sale. La ultimul preț de închidere de 12,54 lei/acțiune, de la finele ședinței de tranzacționare de astăzi, capitalizarea bursieră a comaniei este de 4,34 miliarde lei (933,69 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
cristian busu
bvb
bursa
sif oltenia