Dividendele suplimentare rămân în picioare la Transelectrica

Dividendele suplimentare rămân în picioare la Transelectrica

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2017

Tribunalul municipiului București respinge ca neîntemeiată cererea de anulare a hotărârii Adunării Generale a Acționarilor de la Transelectrica privind acordarea de dividende suplimentare, cerere formulată de fostul șef al Fiscului, Sebastian Bodu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dividendul brut de 2,33 lei/acțiune pe care investitorii contau la Transelectrica (TEL) ar urma să fie distribuit la data plății de 22 noiembrie. Tribunalul București a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a hotărârii Adunării Generale a Acționarilor din data de 16 octombrie privind distribuirea acestui dividend, formulată de fostul șef al Administrației Fiscale, Sebastian Bodu. Decizia a fost luată vineri și este atacabilă cu recurs în termen de 5 zile.

Bodu, acționar la transportatorul energetic cu o singură acțiune, a inițiat acest litigiu împotriva deciziei acționarilor din 16 octombrie privind acordarea dividendelor suplimentare în valoare totală de 170,79 milioane lei din contul “Alte rezerve”.

OMV Petrom apreciază că a devenit ținta acuzațiilor formulate în Comisia de anchetă a ANRE CITEȘTE ȘI OMV Petrom apreciază că a devenit ținta acuzațiilor formulate în Comisia de anchetă a ANRE

Transportatorul de electricitate Transelectrica a contestat încă din septembrie intenția acționarului majoritar, statul român, prin Ministerul Energiei, de a ridica dividende suplimentare din profitul nerepartizat în anii precedenți în baza ordonanței de urgență emise la începutul acestui an de guvernul Sorin Grindeanu. Conducerea Transelectrica spunea că scoaterea celor aproape 171 milioane lei din companie va obliga societatea să contracteze împrumuturi pe termen mediu și lung încă din primul semestru al anului viitor pentru a-și putea finanța proiectele de investiții, dintre care unele sunt considerate de interes strategic la nivel european.

Bodu, care a fost șef al Fiscului pentru 2 ani, în perioada 2005-2007, mai a inițiat un astfel de demers și la Transgaz (TGN), o altă societate unde s-a votat distribuirea dividendelor suplimentare alături de alte companii care au statul ca acționari majoritar, precum Romgaz Mediaș (SNG), Nuclearelectrica (SNN) sau Conpet Ploiești (COTE). Creșterile bursiere din acest an ale respectivelor companii din domeniul energiei și utilităților au fost puternic alimentate încă de la publicarea memorandumului privind acordarea dividendelor suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
sebastian bodu
dividende
bursa
bvb
conpet
trangaz
conpet
romgaz