Criza energetică: România primește ajutor de la Bruxelles pentru reducerea dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Criza energetică: România primește ajutor de la Bruxelles pentru reducerea dependenței de combustibilii fosili din Rusia
scris 6 apr 2022
România și alte 16 țări din UE au cerut și vor primi, în următoarele luni, asistență tehnică de la Bruxelles, în vederea reducerii dependenței de petrol și de alți combustibilii fosili importați din Rusia.

Comisia Europeană va oferi asistență tehnică pentru a ajuta 17 state membre să renunțe treptat la dependența de combustibilii fosili rușești, în conformitate cu planul REPowerEU pentru o energie mai accesibilă, mai sigură și mai durabilă, arată Comisia.

Statele membre care au solicitat și vor primi sprijin tehnic în următoarele luni sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Italia, Cipru, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia și Finlanda.

Electrica Furnizare și-a \ CITEȘTE ȘI Electrica Furnizare și-a "angajat" chatbot

"Pe lângă criza umanitară din Ucraina, statele membre se confruntă cu o criză energetică fără precedent. Instrumentul de asistență tehnică va oferi un sprijin orientat, personalizat și oportun pentru fiecare dintre nevoile în schimbare rapidă ale acestor state membre", arată Comisarul UE pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Expertiza tehnică va ajuta țările să identifice și să pună în aplicare “cele mai bune reforme politice și investiții” în domenii precum diversificarea aprovizionării cu energie, accelerarea tranziției către energia regenerabilă și creșterea eficienței energetice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
asistenta tehnica
combustibili fosili
importuri petrol rusia
criza energetica