Cupru Min SA Abrud și-a planificat investiții de 65 milioane lei. Compania deține 60% din rezerva de cupru a României

 Cupru Min SA Abrud și-a planificat investiții de 65 milioane lei. Compania deține 60% din rezerva de cupru a României
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2017

Compania Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, și-a planificat investiții de 65 milioane de lei pentru anul viitor, din care aproape două treimi se concentrează în mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide, arată Ministerul Economiei într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului”, arată comunicatul.

De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obținut anul trecut, de 6,9 milioane lei.

Industria metalurgică, la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani. Peste 100 de companii au dispărut, mai mult de 1.000 de angajați au plecat CITEȘTE ȘI Industria metalurgică, la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani. Peste 100 de companii au dispărut, mai mult de 1.000 de angajați au plecat

De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit vineri cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiții și dezvoltare a companiei.

”Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.

Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei CITEȘTE ȘI Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei

Cupru Min estimează pentru acest an o producție record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.

Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupru min
investitii