DECIZIE CONFIRMARE Guvernul nu va mai prelungi perioada de aplicare a reducerii de 50 de bani la carburanți

DECIZIE CONFIRMARE Guvernul nu va mai prelungi perioada de aplicare a reducerii de 50 de bani la carburanți

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2022

Guvernul nu va mai prelungi, de la 1 ianuarie, reducerea de 50 de bani/l la carburanți, convenită cu companiile distribuitoare și care expiră la finalul acestui an. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că Guvernul a renunțat la actualizarea nivelului accizelor cu rata inflației, care ar fi condus la scumpiri de 50 de bani pe litrul de carburant, dar a și revenit la nivelul din urmă cu 5 ani, de 1,656 lei/l, în cazul benzinei, și de 1,518 lei pe litru, în cel al motorinei, mai reduse cu 12,5% decât cele din prezent, astfel că este puțin probabil să prelungească perioada de aplicare a reducerii de 50 de bani/l, convenită cu companiile distribuitoare, care expiră la finalul acestui an. 

”A fost o măsură bună, prețul la carburant a scăzut la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului și trebuie să anunț că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa”, a anunțat premierul Ciucă.

OMV Petrom și Romgaz scad pe bursă, Guvernul urmând să aplice Regulamentul recent adoptat la nivelul UE privind o intervenție de urgență în prețurile ridicate la energie, inclusiv cu taxa de solidaritate CITEȘTE ȘI OMV Petrom și Romgaz scad pe bursă, Guvernul urmând să aplice Regulamentul recent adoptat la nivelul UE privind o intervenție de urgență în prețurile ridicate la energie, inclusiv cu taxa de solidaritate

Acesta a adăugat însă că ”în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor”, Guvernul va fi pregătit să o aplice din nou.

Profit.ro a relatat recent că impactul plafonării prețurilor la carburanți a generat, în cazul MOL de exemplu, cele mai reduse vânzări în România din istorie.

La rândul său, CEO-ul OMV Petrom a reclamat că reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților, prelungită până la finalul anului, a afectat negativ rezultatele companiei românești, cu 50 de milioane de euro în trimestrul al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
motorina
50 bani
1 ianuarie
2023
prelungire