Dificultăți pe radarul lui Donald Trump. Producția de cărbune din SUA cade la minime record

Dificultăți pe radarul lui Donald Trump. Producția de cărbune din SUA cade la minime record

Surs foto: Maxironwas / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 ian 2018

Deși a promis în campania electorală că va relansa industria cărbunelui, președintele Donald Trump contabilizează chiar la capătul primului an de mandat un an cu cea mai mică producție pe acest segment al industriei extractive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultima săptămână a anului 2017, producția de cărbune din SUA a fost cu puțin sub 10,5 milioane tone, potrivit statisticilor publicate de Administrația pentru Informații în Energie preluate de Zero Hedge. Este cel mai scăzut nivel din de la începutul calculării datelor în anul 1992, depășind și precedentul minim consemnat în 2016.

Dificultăți pe radarul lui Donald Trump. Producția de cărbune din SUA cade la minime record

 

Matt Preston, analist pentru industria cărbunelui la Wood Mackenzie Ltd., explică acest recul prin faptul că în această perioadă mai mulți moineri și muncitori feroviari și-au luat zile libere. Totuși, nu este vorba numai despre faptul că a fost o perioadă a Sărbătorilor. Producția este cu 28% mai mică din săptămâna corespondentă a anului trecut.

Este și o consecință a dificultăților cu care se confruntă sectorul, pe segmentul energiei cărbunele confruntându-se cu o acerbă competiție din partea gazelor naturale, dar și a electricității obținute în domeniul solar și eolian.

Consiliul Concurenței a amendat în total 6 companii, cu 73 milioane lei, în cazul licitațiilor pentru contoare electrice CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat în total 6 companii, cu 73 milioane lei, în cazul licitațiilor pentru contoare electrice

Trump a promis o nouă eră pentru industria cărbunelui

Considerantă poluantă, industria cărbunelui a fost afectată și de o serie de reglementări, însă președintele SUA a câștigat alegerile pe o platformă care promite o creștere a locurilor de muncă, înclusiv în industrii tradiționale precum cea siderurgică, auto și minerit. Politica de la Casa Albă este de relaxare a cadrului de reglementare, însă deocamdată rezultatele nu se văd pe industria cărbunelui.

Datele statistice pun în dificultate poziția lui Trump care nu mai departe de jumătatea lunii iunie a acestui an, la inaugurarea unei noi mine de cărbune în Pennsylvania, lansa pe contul său de Twitter un mesaj de felicitare proclamând o „Eră Trump” pentru industria de profil.

 

Nu este singurul caz în care promisiunile lui Trump încă se lasă așteptate pentru sectoarele care integrează masiv forță de muncă. Un articol New York Times publicat în ultimele zile ale anului trecut menționat impasul pe care îl traversează industria siderurgică, în pofida anunțurilor făcute de actuala Administrație de la Casa Albă. O serie de oțelării au trecut la noi concedieri, iar importurile de oțel au crescut cu 20% în anticiparea tarifelor pentru oțelul adus din străinătate, exact opus țintelor politicilor preconizate de Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
dnald trump
sua
america
carbune