Directorul Agenției Internaționale a Energiei nu se așteaptă la o "creștere uriașă" a prețului țițeiului

Directorul Agenției Internaționale a Energiei  nu se așteaptă la o "creștere uriașă" a prețului țițeiului
scris 19 iul 2019

Agenția Internațională a Energiei (IEA) nu se așteaptă ca prețul petrolului să înregistreze o creștere semnificativă deoarece cererea încetinește și în plus există un surplus de ofertă pe piața mondială a țițeiului, a declarat vineri directorul general IEA, Fatih Birol, transmite Reuters.

Birol a mai spus că IEA a decis să își revizuiască, din nou, estimările privind ritmul de creștere a cererii de petrol în 2019, din cauza încetinirii economiei mondiale și a disputelor comerciale dintre SUA și China. Conform noilor estimări, cererea mondială de petrol va crește cu 1,1 milioane de barili pe zi în 2019, însă Birol a avertizat că IEA ar putea să mai revizuiască odată aceste estimări dacă economia mondială, și în special economia chineză, dă noi semne de slăbire. Comparativ, la finele anului trecut, IEA estima că cererea mondială de petrol va crește cu 1,5 milioane barili pe zi în 2019, însă în luna iunie a revizuit aceste estimări la 1,2 milioane barili pe zi, scrie Agerpres.

Fitch dezvăluie: Veniturile Transgaz din tranzit de gaze rusești scad cu peste două treimi după expirarea contractelor cu Gazprom. \ CITEȘTE ȘI Fitch dezvăluie: Veniturile Transgaz din tranzit de gaze rusești scad cu peste două treimi după expirarea contractelor cu Gazprom. "Investițiile prezintă risc de execuție"

"China cunoaște cea mai slabă creștere economică din ultimele trei decenii, la fel ca și unele din economiile avansate...dacă performanțele economiei mondiale sunt mai slabe decât preconizăm, atunci am putea să revizuim, din nou, estimările în lunile următoare", a declarat Fatih Birol într-un interviu acordat Reuters.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
agenția internațională a energiei