Două noi magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, la Iași

Două noi magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, la Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2019

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a anunțat miercuri că în județ vor fi construite două magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, care vor deservi în total 19 localități.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit șefului CJ Iași, Maricel Popa, detaliile privind dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din județ vor fi stabilite joi, la Iași, în prezența a doi directori din cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale ”Transgaz”, scrie News.ro.

Maricel Popa a afirmat că primul pas a fost deja realizat, primăriile aflate pe traseele magistralelor înființând asociații de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea astfel să întocmească studii de fezabilitate, să le avizeze și să concesioneze sistemele de distribuție.

CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții

Șeful CJ Iași mai spune că în județul Iași vor fi construite două magistrale de transport, respectiv Mogoșești – Comarna - Cozmești și Dumești-Andrieșeni, lungimea totală a acestora fiind de 80 de kilometri.

Cele două magistrale de gaz vor deservi 19 localități din județul Iași.

"Mă voi întâlni mâine (joi – n.r.) cu reprezentanții Transgaz pentru fixarea ultimelor detalii în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din județ și construcția a două magistrale care să deservească 19 unități administrativ teritoriale. Acestea sunt lucrurile care rămân în urma unei perioade de administrație locală, și nu cancanurile sau gâlceava politică", a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Șeful CJ Iași adaugă că a fost deblocată și magistrala de gaz Vaslui-Iași, a doua magistrală de aprovizionare a Iașiului, care va deveni în curând funcțională.

Proiectul va fi finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală 3 și cu fonduri europene.

Lucrarea va fi realizată de Transgaz, costul unui kilometru de conductă fiind între 800.000 și un milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
maricel popa
gaze naturale