Două noi magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, la Iași

Două noi magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, la Iași
scris 6 feb 2019

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a anunțat miercuri că în județ vor fi construite două magistrale pentru distribuția gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri, care vor deservi în total 19 localități.

Potrivit șefului CJ Iași, Maricel Popa, detaliile privind dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din județ vor fi stabilite joi, la Iași, în prezența a doi directori din cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale ”Transgaz”, scrie News.ro.

Maricel Popa a afirmat că primul pas a fost deja realizat, primăriile aflate pe traseele magistralelor înființând asociații de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea astfel să întocmească studii de fezabilitate, să le avizeze și să concesioneze sistemele de distribuție.

CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții

Șeful CJ Iași mai spune că în județul Iași vor fi construite două magistrale de transport, respectiv Mogoșești – Comarna - Cozmești și Dumești-Andrieșeni, lungimea totală a acestora fiind de 80 de kilometri.

Cele două magistrale de gaz vor deservi 19 localități din județul Iași.

"Mă voi întâlni mâine (joi – n.r.) cu reprezentanții Transgaz pentru fixarea ultimelor detalii în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din județ și construcția a două magistrale care să deservească 19 unități administrativ teritoriale. Acestea sunt lucrurile care rămân în urma unei perioade de administrație locală, și nu cancanurile sau gâlceava politică", a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Șeful CJ Iași adaugă că a fost deblocată și magistrala de gaz Vaslui-Iași, a doua magistrală de aprovizionare a Iașiului, care va deveni în curând funcțională.

Proiectul va fi finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală 3 și cu fonduri europene.

Lucrarea va fi realizată de Transgaz, costul unui kilometru de conductă fiind între 800.000 și un milion de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
maricel popa
gaze naturale