După ce a găsit gaze în Suceava, unde lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă, Prospex a dat lovitura și în Italia

După ce a găsit gaze în Suceava, unde lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă, Prospex a dat lovitura și în Italia
scris 22 ian 2018

Compania britanică Prospex Oil&Gas, care a descoperit la finalul anului trecut un zăcământ de gaze în România, a găsit două rezervoare cu gaz și în Italia, în Câmpia Padului, cu un debit de circa 100.000 metri cubi / zi, mult peste așteptări.

În România, compania a cumpărat în vară de la Raffles Energy SRL, filială deținută integral de Raffles Energy Group, o participație de 50% din drepturile de explorare aferente concesiunii de hidrocarburi EIV-1 Suceava, din nord-estul României, pentru 750.000 euro.

După un foraj la o adâncime de 600 de metri, compania britanică a găsit un zăcământ de gaze naturale conținând peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi.

Sub rezerva primirii autorizațiilor și aprobărilor relevante, este de așteptat ca producția experimentală să înceapă în trimestrul II al acestui an.

EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați. UPDATE Precizările Romgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Control la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se știe exact cât au muncit, decontări de vacanțe în țări exotice pentru unii angajați. UPDATE Precizările Romgaz

Prospex Oil&Gas este o companie de investiții în petrol și gaze, listată pe piața AIM a bursei de la Londra.

Portofoliul companiei cuprinde, printre altele, o participație de 49% la Hutton Poland, deținătorul drepturilor pentru concesiunea Kolo, din centrul Poloniei.

Oferta Chimcomplex pentru Oltchim sare de 113 milioane euro, deși compania nu avea banii în preziua depunerii ei. Tot grupul lui Vuza pune umărul CITEȘTE ȘI Oferta Chimcomplex pentru Oltchim sare de 113 milioane euro, deși compania nu avea banii în preziua depunerii ei. Tot grupul lui Vuza pune umărul

Raffles Energy SRL, cu sediul la București, figurează între primii cinci producători de gaze naturale din România, după Romgaz și OMV Petrom (care asigură circa 90% din producția internă totală) și Amromco Energy. Foraj Sonde și Stratum Energy întregesc grupului micilor producători de gaze din România.

Compania este subsidiară a Raffles Ltd. UK, parte din grupul cu capital privat Raffles Energy Group, deținut de Furkhat Ibragimov, unul dintre fiii miliardarului de origine uzbecă Alijan Ibragimov.

În România, Raffles deține 62,5% din blocul EIII-1 Brodina – Zona de producție Bilca, 50% din blocul EIII-1 Brodina – Zona de producție Voitinel, 50% din perimetrele de exploatare Suceava, inclusiv zăcămintele de la Climăuți-Ruda și Dornești Sud și centrala pe gaz de la Dornești, 100% din drepturile de explorare aferente concesiunii Suceava și 60% din blocul EIII-4 Bacău – Zona de producție Bacău Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
prospex
concesiunea suceava
raffles energy
investitie
achizitie