După General Electric, un alt gigant din energie intră în restructurare: Siemens, cu operațiuni și în România, desființează 6.900 locuri de muncă, lovit de creșterea rapidă a energiei regenerabile

După General Electric, un alt gigant din energie intră în restructurare: Siemens, cu operațiuni și în România, desființează 6.900 locuri de muncă, lovit de creșterea rapidă a energiei regenerabile
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 nov 2017

Grupul industrial german Siemens va desființa 6.900 de locuri de muncă, reprezentând aproape 2% din forța de muncă la nivel mondial, în special din divizia de electricitate și gaze naturale, afectată de creșterea rapidă a energiei regenerabile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jumătate din aceste locuri de muncă vor fi tăiate în Germania, restructurări urmând să fie inițiate și în filialele din alte țări europene.

Cele mai multe reduceri, de aproximativ 6.100 posturi, vor fi operate înainte de anul 2020.

Divizia de procesare, care realizează unități mecanice mari pentru extracția de petrol și gaze și turbine, va fi de asemenea afectată.

Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei CITEȘTE ȘI Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei

În afara pierderii de energie electrică, Siemens a înregistrat o pierdere de turație în ultimul trimestru, cu o marjă de profit de doar 2,9%.

Profitul a scăzut de la 2,4 miliarde euro în trimestrul III al anului trecut la la 2,2 miliarde de euro, câștigul din operațiunile de electricitate și gaze scăzând cu 40%.

În țară, Siemens România a înregistrat, în anul fiscal 2016, venituri de 160 de milioane de euro. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu aproape 2% față de anul financiar precedent, când compania înregistrase 157 de milioane de euro.

Siemens România a ajuns în ultimul an fiscal la 1.936 de angajați, în creștere față de perioada precedentă, când avea 1.780 de salariați.

Activă în domeniile electrificării, automatizărilor și digitalizării, Siemens România deține patru fabrici în Sibiu și Buziaș, dar și patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca.

Luni, un alt gigant din energie, conglomeratul american General Electric, a anunțat că va reduce rata de distribuire a dividendelor la jumătate, valoarea dividendului acordat investitorilor scăzând de la 0,24 dolari la 0,12 dolari/acțiune, și va oferi la vânzare active în cuantum de 20 miliarde dolari, urmând să își diminueze costurile cu 2 miliarde dolari.

Tăierea de dividende este prima operațiune de acest gen după 2009, când economia mondială era în plină criză financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
rusia
crimeea
turbine
sanctiuni