E-Distribuție Banat a pus în funcțiune în acest an proiecte de investiții în valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei

E-Distribuție Banat a pus în funcțiune în acest an proiecte de investiții în valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei
scris 18 dec 2017

E-Distribuție Banat a pus în funcțiune în acest an proiecte de investiții în valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei, care au vizat modernizarea rețelelor și echipamentelor de înaltă tensiune din zona în care activează, cu scopul îmbunătățirii calității serviciului de distribuție pentru peste 46.000 de consumatori.

Astfel, în 2017, compania de distribuție a desfășurat lucrări de modernizare a două linii electrice aeriene și a unei stații de transformare de 110/20kV, precum și lucrări de înlocuire a aparatajului  de înaltă tensiune din cadrul a trei stații de transformare, pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelei și calitatea serviciului de distribuție.

Ca parte a acestui program local de investiții, E-Distribuție Banat a investit circa 7,5 milioane de lei în  lucrările de modernizare a stației de transformare 110/20 kV Teba. Modernizarea a constat în înlocuirea aparatajului primar de 110 kV și a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generație, asigurând astfel performanțe tehnice superioare și optimizând activitatea de mentenanță.

Viteza conexiunilor la internet a crescut cu mai bine de 30% în ultimul an. România ocupă locul 5 la conexiunile fixe și este deasupra mediei globale de viteză a conexiunilor mobile CITEȘTE ȘI Viteza conexiunilor la internet a crescut cu mai bine de 30% în ultimul an. România ocupă locul 5 la conexiunile fixe și este deasupra mediei globale de viteză a conexiunilor mobile

De asemenea, compania a efectuat lucrări de retehnologizare a liniilor electrice aeriene de 110 kV Hasdat – Hațeg și Jimbolia- Cărpiniș. Investițiile au vizat creșterea siguranței în alimentare pentru 36,100 de consumatori din cele două zone. Aceste linii au o importanță strategică pentru sistemul energetic national, asigurând evacuarea puterii din centralele hidroelectrice din zona Hațeg, dar și legătura transfrontalieră cu Serbia. Traseul liniilor se afla pe un teren greu accesibil în condiții de vreme nefavorabilă, îngreunând intervenția echipelor pe teren.

Pentru evitarea accidentelor și pentru reconectarea cât mai rapidă a consumatorilor în caz de avarie, compania de distribuție a investit aproximativ 7,1 milioane de lei în lucrări ce au vizat înlocuirea izolației, clemelor și armăturilor, a conductorilor, precum și montarea prizelor de pământ în zona cu circulație frecventă. Lucrările au presupus, de asemenea vopsirea stâlpilor, montarea de plăcuțe cu inscripționare sau de avertizare, înlocuirea contragreutăților și a elementelor lipsă din stâlpi, precum și a elementelor contorsionate.

E-Distribuție Banat a mai finalizat anul acesta și o serie de lucrări de îmbunătățire a nivelului de tensiune, de reducere a frecvenței și a duratelor întreruperilor în alimentarea cu energie electrică si pentru asigurarea necesarului de putere pentru peste 10.000 de consumatori. În acest sens, au fost înlocuite transformatoarele de înaltă tensiune în stațiile Decebal și Freidorf, investiția ajungând la o valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

Din perspectivă operațională, lucrările contribuie la creșterea eficienței energetice și la reducerea consumului propriu tehnologic la nivelul stațiilor. Mai mult decât atât, modernizarea celor două stații de transformare minimizează impactul negativ asupra mediului, și în acelasi timp, contribuie semnificativ la îmbunătățirea măsurilor de securitate și protecție în instalații.

Lucrările menționate sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce privește mediul.

Ca urmare a modernizării rețelelor, cele trei companii E-Distribuție - care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea - sunt în topul celor mai performanți operatori de distribuție de energie electrică din România în privința calității serviciilor în ultimii ani. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate in medie pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat și-au îmbunătățit  de asemenea performanțele, și au rămas în topul celor mai performanți operatori de distribuție din România, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.

Enel are circa 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distributie banat