E.On, dată în judecată de protecția consumatorilor din Germania, după ce a dublat nejustificat prețurile. A avut probleme și în România

E.On, dată în judecată de protecția consumatorilor din Germania, după ce a dublat nejustificat prețurile. A avut probleme și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

E.On și Hansewerk Natur au fost date în judecată de protecția consumatorilor din Germania după ce au dublat prețurile, pentru încălzirea centralizată, a anunțat ziarul Funke Mediengruppe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Federația germană a Organizațiilor pentru Protecția Consumatorilor (VZBV) a intentat un proces colectiv furnizorilor E.ON și Hansewerk Natur, din cauza prețurilor pe care le-au impus pentru încălzirea centralizată, a anunțat ziarul Funke Mediengruppe, transmite Reuters.

Niciuna din companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

FOTO Lufthansa transformă interiorul celui mai mare avion privat bimotor pentru familiile regale din Orientul Mijlociu. Baie cu cel mai mare duș cu masaj construit vreodată pe un avion CITEȘTE ȘI FOTO Lufthansa transformă interiorul celui mai mare avion privat bimotor pentru familiile regale din Orientul Mijlociu. Baie cu cel mai mare duș cu masaj construit vreodată pe un avion

Din 2021, E.ON și Hansewerk Natur au majorat prețurile cu peste 100% în câteva zone iar în unele cazuri prețurile au crescut de aproape patru ori, arată Adevărul.

"Au lipsit condițiile legale pentru ca E.ON și Hansewerk Natur să majoreze prețurile atât de mult și într-un mod netransparent". Încălzirea centralizată în Germania nu este prietenoasă cu consumatorii, lipsește concurența, libertatea de alegere și există puțină transparență în privința prețurilor", a declarat Ramona Pop, membru al Board-ului VZBV.

Cu acest proces colectiv, VZBV caută să obțină rambursări directe pentru consumatorii implicați în proces. Consumatorii care cred că sunt afectați se pot alătura procesului colectiv gratuit, înregistrându-se la Oficiul Federal de Justiție, a adăugat Ramona Pop.

E.On este cel mai mare furnizor de utilități din Germania.

E.On a avut probleme și în România

În urmă cu doi ani,  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat și E.On pentru creșterea nejustificată a prețurilor în timpul derulării contractelor.

FOTO Unul dintre cele mai elegante hoteluri de lux este o căsuță în copac. Cum ajungi acolo CITEȘTE ȘI FOTO Unul dintre cele mai elegante hoteluri de lux este o căsuță în copac. Cum ajungi acolo

În cazul E.ON, ANPC a constatat că a notificat o serie de consumatori cu privire la ofertele sale de gaze, iar apoi i-au facturat pe aceștia la prețurile respective, fără ca ei să își exprime acordul și fără să semneze contractele. Mai mult, compania a notificat clienții de prețuri mai mari decât cele din oferta inițială, fără a ține cont de valabilitatea de 12 luni a acesteia.

ANPC a dispus încetarea practicilor, iar compania a primit trei amenzi, cu o valoare totală de 300.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
gaze
pret